Нашата мисия

МИСИЯ И ЦЕННОСТИ

Jagadamba е обучителна организация, чиято насоченост е към деца и младежи между 7 и 24 год. възраст, като в нашите академии поставяме фокуса върху развиването на знания, умения и навици, които отсъстват в училищната подготовка. Чрез нашите програми подпомагаме децата и подрастващите да развият компетенции за това как да бъдат подготвени за живота и да открият и развиват силните си страни. Това става като се учат как да боравят с емоциите си, как да общуват пълноценно с останалите, как да развият правилно отношение към телата си да обикнат контакта с природата. Ние се стремим да ги вдъхновим да изградят навици, водещи към себепознание, самоусъвършенстване и любов към природата. Това води до полагането на основите на хармоничен и здравословен начин на живот, изпълнен с интерес и любопитство към познанието.

За да постигнем най-добри резултати в работата си, ние сме събрали екип от професионалисти, утвърдени в различни области с дългогодишен опит в работатa с деца. Трейнърите в екипа ни (5-ма на брой) живеем мечтите си и предаваме на децата любовта ни към природата и познанието чрез игри, приказки и преживявания. По време на академиите на Джагадамба, децата и тийнейджърите се впускат в едно пътешествие към самите себе си, откривайки и разгръщайки своите силни страни и таланти. 

Мисията на Академия JAGADAMBA е да подпомага личностното развитие на децата, тийнейджърите и младежите към щастлив, съзнателен и вдъхновяващ начин на живот, за да станат най-добрите версии на самите себе си.

ХОЛИСТИЧНОСТ И ХАРМОНИЧНОСТ

Програмите на Джагадамба са базирани на най-съвременните методи от неформалното образование – холистичния подход, развиващ множествената интелигентност у детето. Всичко това по методите на учене чрез преживяване, сугестопедия, социален и сетивен театър, “outdoor” занимания и здравословен начин на живот.

За да провокираме изявата и потенциала на всеки млад човек, ние използваме средствата на играта, театъра, арт-терапията, йогата и планинските и водни спортове. Всичко това сред природата – мястото на нашите активности.  

Участниците придобиват знания и умения, развиват ценности и навици, необходими за личностната им реализация по темите:

  • Ефективно общуване със себе си и другите
  • Емоционална интелигентност
  • Креативност, творчество, импровизация
  • Здравословен начин на живот
  • Грижа за тонуса и тялото 
  • Боравене с техники за медитация и концентрация
  • Интегриране на служенето в обществото като ценност и мисия
  • Създаване на нагласа за учене през целия живот

ВДЪХНОВЕНИЕ И ЕКИПНОСТ

По време на академиите Джагадамба съчетаваме природа и приказка в едно. Чрез силата на приказките и древните митове, децата се впускат в едно приключение в света на себепознанието и магическата природа. С децата работи екип от префесионалисти с различна експертиза – педагог, арт-педагог, спортен коуч, тренер по комуникационни умения, ментор по личностно развитие и йога инструктор за деца и тийнейджъри. Те вдъхновяват и водят младите в процесите на развиването на всички тези качества, като всеки участник преживява лично и прилага на практика наученото.

"Животът не ти е даден, за да откриеш себе си. Животът ти е даден, за да сътвориш себе си"

– Джордж Бърнард Шоу –

НАШИЯТ ЕКИП

Martina-Veleva-Jagadamba-Academy-Founder-Мартина-Велева

Мартина Велева

Основател, Обучител

нона куманова

Нона Куманова

Обучител, Арт Терапевт

Максим Тихолов

Обучител, Реторика

Людмил Венев

Обучител, Спортен коуч

Colibri Kitchen

Готвач

Vladina_Veleva-manager_kids_camps

Владина Велева

Координатор

Теодор Насар

Лектор, градинар био-динамично земеделие

Айсен–Кременлиева_Jagadamba_academy

Айсен Кременлиева

Доброволец, Студент, Помощник- обучител

Гжегош Палушек

Обучител, аниматор

ЗАЛА ЗА ОБУЧЕНИЕ ДЖАГАДАМБА

JAGADAMBA ACADEMY се помещава в модернa и приятно оборудванa обучителна зала в центъра на София. Залата е просторна, позволяваща много движение и свобода на децата, уютна, в която децата и младежите ще се чувстват като у дома си. Разполага с голям, озеленен вътрешен двор за заниманията на открито.