Нашата мисия

МИСИЯ И ЦЕННОСТИ

Jagadamba е обучителна организация, чиято насоченост е към деца и младежи между 7 и 24 год. възраст, като в нашите академии поставяме фокуса върху развиването на знания, умения и навици, които отсъстват в училищната подготовка. Чрез нашите програми подпомагаме децата и подрастващите да развият компетенции за това как да бъдат подготвени за живота и да открият и развиват силните си страни. Това става като се учат как да боравят с емоциите си, как да общуват пълноценно с останалите, как да развият правилно отношение към телата си да обикнат контакта с природата. Ние се стремим да ги вдъхновим да изградят навици, водещи към себепознание, самоусъвършенстване и любов към природата. Това води до полагането на основите на хармоничен и здравословен начин на живот, изпълнен с интерес и любопитство към познанието.

За да постигнем най-добри резултати в работата си, ние сме събрали екип от професионалисти, утвърдени в различни области с дългогодишен опит в работатa с деца. Трейнърите в екипа ни (5-ма на брой) живеем мечтите си и предаваме на децата любовта ни към природата и познанието чрез игри, приказки и преживявания. По време на академиите на Джагадамба, децата и тийнейджърите се впускат в едно пътешествие към самите себе си, откривайки и разгръщайки своите силни страни и таланти. 

Мисията на Академия JAGADAMBA е да подпомага личностното развитие на децата, тийнейджърите и младежите към щастлив, съзнателен и вдъхновяващ начин на живот, за да станат най-добрите версии на самите себе си.

ХОЛИСТИЧНОСТ И ХАРМОНИЧНОСТ

Програмите на Джагадамба са базирани на най-съвременните методи от неформалното образование – холистичния подход, развиващ множествената интелигентност у детето. Всичко това по методите на учене чрез преживяване, сугестопедия, социален и сетивен театър, “outdoor” занимания и здравословен начин на живот.

За да провокираме изявата и потенциала на всеки млад човек, ние използваме средствата на играта, театъра, арт-терапията, йогата и планинските и водни спортове. Всичко това сред природата – мястото на нашите активности.  

Участниците придобиват знания и умения, развиват ценности и навици, необходими за личностната им реализация по темите:

 • Ефективно общуване със себе си и другите
 • Емоционална интелигентност
 • Креативност, творчество, импровизация
 • Здравословен начин на живот
 • Грижа за тонуса и тялото 
 • Боравене с техники за медитация и концентрация
 • Интегриране на служенето в обществото като ценност и мисия
 • Създаване на нагласа за учене през целия живот

ВДЪХНОВЕНИЕ И ЕКИПНОСТ

По време на академиите Джагадамба съчетаваме природа и приказка в едно. Чрез силата на приказките и древните митове, децата се впускат в едно приключение в света на себепознанието и магическата природа. С децата работи екип от префесионалисти с различна експертиза – педагог, арт-педагог, спортен коуч, тренер по комуникационни умения, ментор по личностно развитие и йога инструктор за деца и тийнейджъри. Те вдъхновяват и водят младите в процесите на развиването на всички тези качества, като всеки участник преживява лично и прилага на практика наученото.

"Животът не ти е даден, за да откриеш себе си. Животът ти е даден, за да сътвориш себе си"

– Джордж Бърнард Шоу –

НАШИЯТ ЕКИП

Martina-Veleva-Jagadamba-Academy-Founder-Мартина-Велева

Мартина Велева

Основател, ментор

нона куманова

Нона Куманова

Обучител, арт - терапевт

Людмил Венев

Обучител, спортен коуч

Гжегош Палушек

Обучител, аниматор

Vladina_Veleva-manager_kids_camps

Владина Велева

Координатор

Теодор Насар

Обучител , ментор, танцьор, градинар био-динамично земеделие

Айсен–Кременлиева_Jagadamba_academy

Айсен Кременлиева

Доброволец, студент, помощник - обучител

Colibri Kitchen

Готвач

ОБУЧИТЕЛЕН ЦЕНТЪР ДЖАГАДАМБА

Мисията ни е да създаваме и подобряваме образователната система и да предоставяме възможност на децата да изследват и развиват техните таланти и умения. Към днешна дата ние строим наше училище сред природата или горски университет – наша собствена база, в която да извършваме образователната си дейност. 

Ние работим повече от седем години в сферата на образованието и се занимаваме с предаването на основните практически умения, качества и житейски познания на младите, както и на техните семейства, които желаят да живеят по-съзнателен и пълноценен живот в баланс с природата. През нашите академии са преминали над 1100 родители и деца, които споделят за настъпване на положителната промяна в следствие на нашите програми. 

Отличителните черти на организацията ни са неформалните и съвременни педагогически практики за преподаване сред природата, използващи основно методите за учене през лично преживяване и опитност, изцяло обвързани с активности предназначени за деца, младежи и семейства.

Центърът, който строим се намира в с.Драгойчинци, област Кюстендил. Селото е на много китно и красиво място в планината. Районът е изключително чист и спокоен – идеално място за горски център, каквито има из цяла Европа.

В момента екипът ни изгражда базата, която ще се състои от стаи за настаняване, бани и тоалетни, столова, кухня и обучителна зала. Разполагаме със 7 декара земя, една къща, която в момента дострояваме с пристройки към нея, както и зала за обучение – предоставена от общината.

Ще сме благодарни на вашата подкрепа и да

Станете герой на промяната към по-добро образование за вашите деца

Обучителен център Джагадамба предлага трансформационно холистично образование за деца и семейства, целящо трайна вътрешна, социална и екологична промяна. Вярваме, че интегралният подход в обученията ни е най-добрият начин да подпомогнем младите хора да се справят с предизвикателствта на съвременния свят.

В момента изграждаме обучителния център с помощта на доброволци и събираме дарения, за да успеем да отворим врати за академиите ни за този летен сезон. Всяка една подкрепа и помощ е добре дошла. Събираме дарения за обновяването на обучителната зала, която има нужда от освежаване и ремонт на:

 • смяна на дограмата
 • поставяне на ПДЧ плоскости за пода
 • боядисване на стените

По отношение на изграждането на центъра, освен доброволци, приемаме и спонсорство на строителни материали:

 • вар, цимент, пясък, баластра, скална маса, дървен материал
 • електро и ВиК материали
 • дограми и врати

Вярваме, че с Вашата подкрепа ще успеем да осъществим нашата мечта – да провеждаме академиите на Джагадамба в наш собствен център сред природата.

Ще сме благодарни на всяка една подкрепа!

Може да ни подкрепите с дарение на банковата сметка на Фондацията:

“УНИКРЕДИТ БУЛБАНК” АД

IBAN: BG17UNCR70001523531622

Точното име на притежателя на сметката:

Фондация Джагадамба

В случай, че можете да ни подкрепите с материали и други средства може да се свържете с нас на телефон: 0889 94 96 83

E-mail: info@jagadamba.bg

Website: jagadamba.bg

Вярваме, че заедно можем да подсигурим едно по-добро бъдеще вашите деца!

Бъдете здрави и се грижете за себе си!

Екипът на Джагадамба

ЗАЛА ЗА ОБУЧЕНИЕ В СОФИЯ