ВЪЗДУХ, ОГЪН, ВОДА И ЗЕМЯ – ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ТЪРСЕНЕ НА ЧЕТИРТЕ ЕЛЕМЕНТА

Събралите се герои ще преминат през различни мисии и изпитания, за да се сдобият с познанието за връзката с природата и силата, която всеки елемент носи, за да може накрая всеки един от участниците да открие личния си елемент и сила!

Елементите в природата съществуват в хармоничен баланс, който е нужен на нас и планетата, за да се поддържа живота. В съвременния начин на живот балансът на четирите елемента е нарушен поради условията, които ни предлага градската среда, в която живеем. Четирите елемента се явяват основа на всички материални неща и природни явления, изграждат нашето тяло, както и всичко което консумираме. Също така те определят и вътрешния баланс и здраве. Нарушаването на равновесието между тях предизвиква разрушаване на здравословната среда около нас. 

Природните елементи притежават силата да отнемат от натрупаното напрежение и да отдават енергия, която да ни зарежда с живот и вдъхновение. За да можем да бъдем жизнени, активни, изпълнени с вдъхновение, вътрешен баланс и здраве е важно да поддържаме баланс с четирите елемента.

Стане ли човек проводник на това, което Природата иска да прояви чрез него, той би могъл да се развие като една хармонична и креативна личност. В това приклюение по личностно развитие, децата опознавайки качествата на всеки един елемент и намирайки взаимовръзките в приридата, неусетно ще открият съкровището на себепознанието и коя е тайната на петия елемент.

„Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за живота по-добре.“

 

Алберт Айнщайн

ТЕМИ НА АКАДЕМИЯТА

 • Работа в екип
 • Комуникационни умения
 • Развиване на полезни навици за поддържане на ред и чистота
 • По-добро познаване на природните процеси. По-цялостно разбиране на взаимовръзката човек-природа
 • Познания за четирите елемента и силата, която притежават
 • Формиране на навици за ежедневно отговорно поведение към заобикалящата ни среда, хората около нас и света, в който живеем
 • Навици за поддържане на физическо здраве чрез комплекси от упражнения
 • Креативно мислене
 • Принципи на здравословния начин на живот
Play Video

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

Обучението ще се проведе под формата на тематични ролеви игри, лекции, дискусии, театрални игри. 

Тинейджърите работят в големи и малки групи, в които се подкрепят и се учат на комуникативност, толерантност, екипност и сътворчество. В програмата се включват различни тематични образователни игри, творчески занимания и физически активности като йога, бойни изкуства, кондиционен тренинг и други – внимателно подбрани и балансирани за подобряване физическата кондиция и стимулиране на индивидуалните им творчески възможности. Всички дейности се провеждат от професионално квалифицирани обучители, при използване на необходимите материали и екипировка.

Заниманията основно се провеждат на открито сред природата, както и в обучителната зала на базата.

ЕКИП ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
ПЕДАГОЗИ, АРТИСТИ И ОБУЧИТЕЛИ

Сред позитивната и приятелска среда, която нашият екип от професионалисти създава по време на академията, всеки участник ще може да открие и развие своите силни страни и да се научи да се изразява през изкуството, театаъра, тялото и да развие креативността си. Програмите се провеждат от педагози и тренери с дългогодишен стаж в работата с младежи.  Програмата се случва през най-иновативните педагогически подходи – по методите на обучение чрез преживяване, сугестопедия, игровизация, театър, изкуство и танц. Така подрастващите ще могат по най-лесния и ефективен начин да усъвършенстват себе си и да развият потенциала си.

ВОДЕЩИТЕ НА АКАДЕМИЯТА

нона куманова

Нона Куманова

Педагог, ментор по личностно развитие за деца, художник и арт-терапевт
аксим-тихолов-jagadamba-academy

Максим Тихолов

Специалист по концепцията и разработката на програмата

ДОМАШНО ПРИГОТВЕНА ХРАНА от Colibri Kitchen

Храната се приготвя от чисти продукти, набавени предимно от региона. Менюто е вегетарианско и приготвено с любов - балансирано и богато на витамини, въглехидрати, фибри и минерали от нашите невероятни готвачи от Colibri Kitchen: Нашата концепция включва чиста, минимално преработена храна, възможно най-близка до природата, приготвена с благодарност и любов. Използваме растителни продукти в техния естествен вид, като залагаме на качествената и разнообразна храна, осигуряваща необходимите хранителни елементи за поддържане на човешкото здраве. Намерението ни е да даряваме здраве, радост и наслада. Мисията ни е да съдействаме за повишаването на осъзнатостта на хората по отношение на храненето като начин за поддържане на общото благосъстояние на организма. Ръководим се от Хипократовия принцип: „НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, А ЛЕКАРСТВОТО – ВАШАТА ХРАНА.”

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЛАГЕРЪТ?

За деца на възраст между 7 и 9 г. с любопитсво и интерес към опознаването на себе си, с интерес към природата, с любопитство към живота и интерес към лагера.

КОГА?

от 5 до 10 юли, 2020 г.

КЪДЕ?

Интер Ризорт Пирин – Рекреационен център за развитие на човешкия потенциал.

Местност Попови ливади. 

Поради спазване на мерките за сигурност в целия хотел ще бъдат настанени само участниците на академията! /максимален брой участници – 15/

Такса участие: 665 лв.

Таксата за участие покрива:

 • Трима обучители, педагози и ментори с дългогодишен опит в работата с деца
 • 6 дни специално разработена програма през иновативните методи на преподаване и учене /сугестопедия, холистичен подход/ с активности и занимания от 8.00 до 20.00 ч.
 • 5 нощувки в хотел Resort Пирин
 • 4 храненета на ден със здравословна, домашно приготвена, аюрведична, вегетарианска храна
 • Сутрешна йога и кардио
 • Материали и разработки от курса
 • Наем на специализирана екипировка
 • Въжениа градина с двама професионални инструктора
 • Творчески ателиета
 • Ползване на зала
 • Застраховка
 • Портфолио със снимки от Академията
 • Сесия за родителите с индивидулана обратна връзка (след приключване на академията)

Таксата не покрива:

 • транспорт до лагера

Отстъпки:

 • 10 % братя и сестри
 • 5 % аз и приятел

След записване се превежда капаро за запазване на мястото в размер на 130 лева*. Останалата част от сумата се заплаща до 1 седмица преди провеждането на академията.

*При анулиране на резервации до 15 дни преди началото на събитието, капарото не се възстановява. При анулиране на резервации от 15 до 30 дни преди началото на събитието, капарото се възстановява на 50%. При анулиране на резервации 30 и повече дни преди началото на събитието, капарото се възстановява напълно. 

След записването и запазването на мястото, в седмицата преди началото на академията, ще поканим родителите на среща в нашия обучителен център в София, на която ще има презентация на подробната програма, методите на работа и на екипа, който ще работи с децата. 

Максималният брой участници в групата за провеждане на академия е 15!

ЗА ЗАПИСВАНЕ, МОЛЯ ПОПЪЛНЕТЕ ФОРМАТА:

📞За връзка с мениджър записвания – 0883 59 66 08

Местата са ограничени до 15 участници!

Какво учудване, да заведеш детето си на семинар за личностно развитие и той всяка седмица да чака с трепет следващата среща.. да се отказва от всичко друго и дори да пътува от друг град, за да се потопи в игри и да извърви Пътя на Героя си. Благодая, приказни същества, създатели на Джагадамба. За нас, вие сте светлина, мъдрост, присъствие и най-вече безспирни игри и предизвикателства.. За нас сте безценни и следим с вълнение всички ваши инициативи. Благодарим ви за възможността да бъдем заедно и за пробудените деца, които оставяте след себе си, вярващи в магията на света и вярващи в себе си и своите чудотворни качества и сили! 🌀💗☀️⭐️🥳

обратни връзки от родителите за семинарите пътят на героя на Джагадамба

Елеонора Дервенска

Родител

Децата ми участват редовно и сме впечатлени от положителната промяна у тях. Екипът е съставен от млади хора, отдадени на идеята да възпитават умения, които създават увереност и самостоятелност у подрастващите. Препоръчвам!

jagadamba-детски-лагер-родител

НИКОЛАЙ ЧАЛЪКОВ

Родител

Бих искала да благодаря от името на нашето семейство за магията, която давате на децата ни! Иглика е като омагьосана от впечатленията, новите емоции и знания, които е придобила. Снощи се разплака, че всичко толкова бързо е свършило и й липсва. Затова Ели се принуди да й направи „кръгче на споделянето“ и двете потънаха в техния общ свят. Желая ви много успехи за в бъдеще, защото сте уникални и е щастие, децата ни да могат да се учат и творят с вас! Сърдечни поздрави!

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

БОРЯНА ИВАНОВА

Родител

Здравейте, пише ви майката на Вероника, бих искала да изкажа своята благодарност и възхищение към това което правите! Дъщеря ми се върна заредена, вдъхновена, изпълнена с невероятни и положителни емоции! Откривам всеки ден, когато общувам с нея, нещо ново. Изразява се по-отговорно, влага не само мисъл, а я облича в загриженост! Смятам, че точно това е правилния път да се изградят здрави по дух и тяло, мислещи хора, с отношение и позиция, а именно: внимание, възпитание, добър личен пример, топлина и много любов от родителители разбира се допира, общуването и черпенето на опит и още добри примери от качествени хора, като Вас. Още веднъж, Благодаря ви!

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

КРАСИМИРА КУЛЕВА

Родител

След 6 часа в група с непознати деца и възрастни 8 г. ми дъщеря излезе със светнали очи и каза- Мамо, беше… страхотно! Родителският ми възторг е официално потвърден! 

ДАНИЕЛА ДЕНИЗ

Родител
Благодарим ви за топлината, красотата и разнообразието на всичко, което творите и правите съпричастни нашите деца.
 
Благодаря ви за отдадеността, търпението и завидното спокойствие, игривостта и привидната лекота, с която случвате изграждането на всъщност най-важните умения за нашите деца.

Благодаря ви за топлината, грижата и усмивките! Продължавайте да осмисляте и променяте средата и хората към по-добро!

Анна Хира

…Нямам думи да опиша възхищението си от организацията Ви и персоналното Ви отношение към всяко дете…

Родител