ОБУЧЕНИЕ ЗА РАЗВИВАНЕ НА МЕКИ УМЕНИЯ 

Меките умения се определят като комбинация от социални умения, комуникативни умения, черти на характера, нагласи, емоционална интелигентност, адаптивност и креативност, които помагат на човека да се адаптира в различни ситуации, да работи добре с другите, да постига целите си и да бъде удовлетворен.

Стига се до разбирането, че формирането на меки умения трябва да започне от най-ранна възраст, за да може детето да се развие като пълноценна личност. Най- същественото, което образованиетоможе да допринесе за развитието на детето, е да му помогне да развие тези умения и компетенции. Но училището по една или друга причина не успява. Затова създадохме Детска и тийн академия Jagadamba, където децата ще имат възможността да развият целият набор от меки умения, чрез които ще успеят да разгърнат потенциала си и да се чувставт все по-уверени в живота.

ОТГОВОРНОСТ И РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ

Програмата цели да запознае децата с най-важните  и необходими начини, методи и инструменти за разрешаване на разнообразни трудности и пречки по пътя на личната реализация. Животът е пълен с изпитания и трудности, за които винаги има решения! Заедно можем да ги намерим и приложим!

Ние ценим и насърчаваме инициативността на децата, окуражаваме тяхното желание да се изявят и изслушваме техните предложения и коментари. Желанието за работа и новите идеи се посрещат винаги с поощрение и ентусиазъм.

По време на академията децата ще се учат на продуктивност и отговорност, тъй като активностите, които им задаваме винаги имат цел, към която да се стремят, и време за постигането на тази цел. Учат се да разчитат един на друг, което също им дава мотивация да се концентрират и да работят ефективно.

ТЕМИ НА АКАДЕМИЯТА

 • Креативно мислене
 • Комуникационни умения
 • Активно слушане
 • Техники за концентрация
 • Ценностни системи – видове ценности (лични и колективни – обществени)
 • Всичко е свързано- „Светът и Аз” – причинно -следствените връзки
 • Формиране на навици за ежедневно отговорно поведение към заобикалящата ни среда, хората около нас и света, в който живеем.

Ние развиваме способностите на децата да се адаптират към промени, да не престават да се учат и да общуват ползотворно с околните. Тези умения са толкова търсени, защото са приложими навсякъде и могат да бъдат усвоени и възпитавани още в ранна детска възраст,  като служат за цял живот. 

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

Обучението ще се проведе под формата на тематични ролеви игри, лекции, дискусии, театрални игри.

Децата работят в големи, в малки групи, в които се подкрепяме и си помагаме. Учим се да общуваме с доброта и уважение, да изслушваме. Държим на приятелското отношение и така посаждаме семенцата на екипната и сътворческата работа. В програмата се включват различни специално разработени тематични образователни игри и физически активности като детска йога, кондиционен тренинг и други – внимателно подбрани и балансирани за подобряване физическата кондиция на децата и стимулиране на индивидуалните им възможности. Всички дейности са ръководени от професионално квалифицирани инструктори, заедно с необходимите материали и екипировка.

Заниманията основно се провеждат на открито сред природата, както и в обучителната зала на базата.

ЕКИП ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
ПЕДАГОЗИ, АРТИСТИ И ОБУЧИТЕЛИ

Нашата мисия е Вашето дете да може да открие и развие своите силни страни, и да се научи да се изразява свободно с помощта на изкуствата и театъра. Обръщаме внимание на връзката с физическото тялото и работата с емоциите, за да достигнем до вътрешните богатства и ценностите, които са най-ценния актив в живота на човек.

Програмите се провеждат от педагози с дългогодишен стаж в работата с деца. Работим с утвърдените и най-продуктивни методики, които събуждат желание у децата да се усъвършенстват постоянно. Това е нашето разбиране за истинското образование.

Специализирани сме, чрез международни участия и тренинги в областите на „Обучение чрез преживяване“, сугестопедия, игровизация, театър, изкуство и спорт. По този начин предаваме онова, от което всички ние се нуждаем, а децата със сигурност най-много, а именно – познанието за здравословен, смислен и богат във всяко отношение живот!

ВОДЕЩИТЕ НА АКАДЕМИЯТА

нона куманова

НОНА КУМАНОВА

Педагог, Ментор по личностно развитие за деца, Арт-терапевт
аксим-тихолов-jagadamba-academy

МАКСИМ ТИХОЛОВ

Обучител, Докторант по реторика и публична реч, Ментор

ДОМАШНО ПРИГОТВЕНА ХРАНА

Храната се приготвя от чисти продукти, набавени предимно от региона. Менюто е вегетарианско и приготвено с любов - балансирано и богато на витамини, въглехидрати, фибри и минерали. Домашна, аюрведична храна приготвена с много внимание и любов. Храненето според устоите на Аюрведа е един от ключовите елементи в „науката за живота“. „Правилната“ храна и напитки имат силата да запазят здравето и даже да излекуват различни заболявания - „НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, А ЛЕКАРСТВОТО – ВАШАТА ХРАНА.”

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЛАГЕРЪТ?

За деца на възраст между 8 и 13 г. с любопитсво и интерес към опознаването на себе си, с интерес към природата, с любопитство към живота и интерес към лагера.

КОГА?

от 2 до 7 август, 2020 г.

КЪДЕ?

Къща за гости Дъбравата, район Ябланица. 

Поради спазване на мерките за сигурност в цялата база ще бъдат настанени само участниците на академията! /максимален брой участници – 15/

Такса участие: 665 лв.

Таксата за участие покрива:

 • Трима обучители, педагози и ментори с дългогодишен опит в работата с деца
 • 6 дни специално разработена програма през иновативните методи на преподаване и учене /сугестопедия, холистичен подход/ с активности и занимания от 8.00 до 20.00 ч.
 • 5 нощувки в къща за гости Дъбравата
 • 4 храненета на ден със здравословна, домашно приготвена, аюрведична, вегетарианска храна
 • Сутрешна йога и кардио
 • Материали и разработки от курса
 • Наем на специализирана екипировка
 • Въжениа градина с двама професионални инструктора
 • Творчески ателиета
 • Ползване на зала
 • Застраховка
 • Портфолио със снимки от Академията
 • Сесия за родителите с индивидулана обратна връзка (след приключване на академията)

Таксата не покрива:

 • транспорт до лагера

Отстъпки:

 • 10 % братя и сестри
 • 5 % аз и приятел

След записване се превежда капаро за запазване на мястото в размер на 130 лева*. Останалата част от сумата се заплаща до 1 седмица преди провеждането на академията.

*При анулиране на резервации до 15 дни преди началото на събитието, капарото не се възстановява. При анулиране на резервации от 15 до 30 дни преди началото на събитието, капарото се възстановява на 50%. При анулиране на резервации 30 и повече дни преди началото на събитието, капарото се възстановява напълно. 

След записването и запазването на мястото, в седмицата преди началото на академията, ще поканим родителите на среща в нашия обучителен център в София, на която ще има презентация на подробната програма, методите на работа и на екипа, който ще работи с децата. 

ЗА ЗАПИСВАНЕ, МОЛЯ ПОПЪЛНЕТЕ ФОРМАТА:

📞За връзка с мениджър записвания – 0883 59 66 08

Какво учудване, да заведеш детето си на семинар за личностно развитие и той всяка седмица да чака с трепет следващата среща.. да се отказва от всичко друго и дори да пътува от друг град, за да се потопи в игри и да извърви Пътя на Героя си. Благодая, приказни същества, създатели на Джагадамба. За нас, вие сте светлина, мъдрост, присъствие и най-вече безспирни игри и предизвикателства.. За нас сте безценни и следим с вълнение всички ваши инициативи. Благодарим ви за възможността да бъдем заедно и за пробудените деца, които оставяте след себе си, вярващи в магията на света и вярващи в себе си и своите чудотворни качества и сили! 🌀💗☀️⭐️🥳

обратни връзки от родителите за семинарите пътят на героя на Джагадамба

Елеонора Дервенска

Родител

Децата ми участват редовно и сме впечатлени от положителната промяна у тях. Екипът е съставен от млади хора, отдадени на идеята да възпитават умения, които създават увереност и самостоятелност у подрастващите. Препоръчвам!

jagadamba-детски-лагер-родител

НИКОЛАЙ ЧАЛЪКОВ

Родител

Бих искала да благодаря от името на нашето семейство за магията, която давате на децата ни! Иглика е като омагьосана от впечатленията, новите емоции и знания, които е придобила. Снощи се разплака, че всичко толкова бързо е свършило и й липсва. Затова Ели се принуди да й направи „кръгче на споделянето“ и двете потънаха в техния общ свят. Желая ви много успехи за в бъдеще, защото сте уникални и е щастие, децата ни да могат да се учат и творят с вас! Сърдечни поздрави!

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

БОРЯНА ИВАНОВА

Родител

Здравейте, пише ви майката на Вероника, бих искала да изкажа своята благодарност и възхищение към това което правите! Дъщеря ми се върна заредена, вдъхновена, изпълнена с невероятни и положителни емоции! Откривам всеки ден, когато общувам с нея, нещо ново. Изразява се по-отговорно, влага не само мисъл, а я облича в загриженост! Смятам, че точно това е правилния път да се изградят здрави по дух и тяло, мислещи хора, с отношение и позиция, а именно: внимание, възпитание, добър личен пример, топлина и много любов от родителители разбира се допира, общуването и черпенето на опит и още добри примери от качествени хора, като Вас. Още веднъж, Благодаря ви!

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

КРАСИМИРА КУЛЕВА

Родител

След 6 часа в група с непознати деца и възрастни 8 г. ми дъщеря излезе със светнали очи и каза- Мамо, беше… страхотно! Родителският ми възторг е официално потвърден! 

ДАНИЕЛА ДЕНИЗ

Родител
Благодарим ви за топлината, красотата и разнообразието на всичко, което творите и правите съпричастни нашите деца.
 
Благодаря ви за отдадеността, търпението и завидното спокойствие, игривостта и привидната лекота, с която случвате изграждането на всъщност най-важните умения за нашите деца.

Благодаря ви за топлината, грижата и усмивките! Продължавайте да осмисляте и променяте средата и хората към по-добро!

Анна Хира

…Нямам думи да опиша възхищението си от организацията Ви и персоналното Ви отношение към всяко дете…

Родител