APRILSKA VAKANCIQ

Детска Академия – Ключовете на ума за деца от 9 до 13 г., по време на Априлската ваканция, 5-9 април, 2021

Времето и динамиката на днешния свят имат много големи изисквания към всеки един човек. Тези изисквания нарастват с всеки изминал ден, както за нас така и за нашите деца. Знанието е най- важното и скъпоценното средство в живота на хората. Чрез него можем да  изградим достойно, здравословно и щастливо живота си. То е на всякъде в огромни количества, но ако преди то е било достъпни само за избрани, сега въпреки че е лесно достъпно ние не знаем как да го използваме и какво да правим с него, за да може то да ни служи и помага на практика. В този свръх развит свят, хората все повече се нуждаем от конкретни умения, вместо от планини с информация, факти и теории.   

Нуждата от развиване на личностни качества, които да ни помагат да се справяме с многоликите предизвикателствата на живота в най-различните му сфери и измерения ни показва колко е необходимо да обърнем внимание на човешките си характеристики и способности. Вече е задължително да развиваме многостранно и равномерно себе си, защото иначе изоставаме и не можем да се радваме на живота и неговите блага.

За успеем да градим живота си върху качествени основи, повече от всякога е ВАЖНО да развиваме житейските и функционалните умения:

ТЕМИ НА АКАДЕМИЯТА

 • Изследване и разкриване на творческия потенциал, чрез създаване на лично позитивно отношение към природата и изкуството.

 • Изследване и сприятеляване с възможностите на тялото като инструмент за себепознание. Силата на тялото и доброто здраве и кондиция!

 • Техники за качествена почивка, презареждане със сила, установяване на вътрешен мир и спокойствие.

 • Умението за пълноценна работа в екип, заедно с намирането на личната най-подходяща роля в групата и способността за принос към общата цел.

 • Формиране на разбиране, разумно и добронамерено отношение, изразено в отговорно поведение към заобикалящата ни среда- към природата, към хората около нас и света, в който живеем.

 • Разбиране на взаимовръзката и процесите между човека и вътрешния му свят, като път към пълноценна реализация и лична хармония.

 • Навици за поддържане на физическо здраве чрез комплекси от упражнения.

Целта на академията е да снабди участниците с набор от практически инструменти и методи за справяне с житейски ситуации и казуси, които са неизбежна част от личното ни и професионално развитие.

Модулите на академията са плод на дългогодишен труд и опит в сферата на социалните науки и са доказани като успешни практики за изграждане на навици и правилен подход към себе си и околния свят.

Заедно с фокуса върху основните способности и умения, които ни помагат да познаваме себе си и да управляваме живота си по-добре, в Академията се занимаваме със запознаване на участниците с темите на здравословния начин на живот. Обръщаме внимание на грижата за физическо здраве чрез хранене, общо физически упражнения и техники, за поддържане на добро здраве чрез отношения към тази основна тема в животите ни.

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

Децата работят в големи, в малки групи, в които се подкрепяме и си помагаме. Учим се да общуваме с доброта и уважение, да изслушваме. Държим на приятелското отношение и така посаждаме семенцата на екипната и сътворческата работа. В програмата се включват различни специално разработени тематични образователни игри и физически активности като детска йога, кондиционен тренинг и други – внимателно подбрани и балансирани за подобряване физическата кондиция на децата и стимулиране на индивидуалните им възможности. Всички дейности са ръководени от професионално квалифицирани инструктори, заедно с необходимите материали и екипировка.

Заниманията основно се провеждат на открито сред природата, както и в обучителната зала на базата.

ЕКИП ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
ПЕДАГОЗИ, АРТИСТИ И ОБУЧИТЕЛИ

Нашата мисия е Вашето дете да може да открие и развие своите силни страни, и да се научи да се изразява свободно с помощта на изкуствата и театъра. Обръщаме внимание на връзката с физическото тялото и работата с емоциите, за да достигнем до вътрешните богатства и ценностите, които са най-ценния актив в живота на човек.

Програмите се провеждат от педагози с дългогодишен стаж в работата с деца. Работи с утвърдените и най-продуктивни методики, които събуждат обич и желание у децата да се усъвършенстват постоянно. Това е нашето разбиране за истинското образование!

Специализирани сме, чрез международни участия и тренинги в областите на „Обучение чрез преживяване“, сугестопедия, игровизация, театър, изкуство и спорт. По този начин предаваме онова, от което всички ние се нуждаем, а децата със сигурност най-много, а именно – познанието за здравословен, смислен и богат във всяко отношение живот!

ВОДЕЩИТЕ НА АКАДЕМИЯТА

нона куманова

НОНА КУМАНОВА

Педагог, Ментор по личностно развитие за деца, Арт-терапевт
аксим-тихолов-jagadamba-academy

МАКСИМ ТИХОЛОВ

Обучител, Докторант по реторика и публична реч, Ментор

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЛАГЕРЪТ?

За деца от 9 до 13 г. с любопитство и интерес към знанието, природата, с любопитство към живота и мотивация за развиване и усъвършенстване.

КОГА?

5 – 9 април, 2021

Група от 10 до 14 деца

КЪДЕ?

Къща за гости Дъбравата.

Място на този център е умишлено избрано от нас заради неговите качества и е съобразено с темата на програмата. Намира се в живописна природна местност, има уюта и спокойствието – важни за работата с деца, което е наш основен приоритет. Всички съвременни удобства, удобни места за нощувка в стаи с много приветлива атмосфера, просторна и функционална зала за семинари, творчески работилници и подходяща за детската йога или други активности, според нуждите и метеорологичните условия. Разполагаме със собствена кухня и наш специален готвач, приготвяме здравословна вегетарианска храна за участващите в курса. Съчетаваме интензивната програма с отмора сред природата и съзерцателни активности. Здравословната храна в ритрийт центъра е не само източник на сила. Тя е отношение към здравето ни. Ние много държим на добрата храна! Чрез тази програма децата се отделят от ежедневието, за да се вдъхновят и да се заредят със сила и много нови полезни и приложими знания. Центърът е един пример за място построено чрез любов, споделяне на общочовешките ценности и добродетели, които са се превърнали в дом и място за учене и усъвършенстване!

ДОМАШНО ПРИГОТВЕНА ХРАНА

Храната се приготвя от чисти продукти, набавени предимно от региона. Менюто е вегетарианско и приготвено с любов - балансирано и богато на витамини, въглехидрати, фибри и минерали. Домашна, аюрведична храна приготвена с много внимание и любов. Храненето според устоите на Аюрведа е един от ключовите елементи в „науката за живота“. „Правилната“ храна и напитки имат силата да запазят здравето и даже да излекуват различни заболявания - „НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, А ЛЕКАРСТВОТО – ВАШАТА ХРАНА.”

Цена

Такса участие: 525 лв.*

*Отстъпка от 10 % за братя и сестри.

Таксата за участие покрива:

 • Двама професионални обучители + помощник обучител
 • Четири пълни хранодена в Къща за гости Дъбравата
 • Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка
 • Въжени елементи
 • Цялото обучение по модулите на Академията
 • Творчески ателиета
 • Здравословна домашно приготвена вегетарианска храна
 • Застраховка на детето
 • Ползване на зала
 • Портфолио със снимки от Академията

Таксата не покрива:

 • Транспорт до с. Дъбравата, район Ябланица

След записване в лагера се заплащат 120 лева капаро на човек.*

*При отказване в последствие до 15 дни преди началото на събитието, капарото не се възстановява.

При отказване в последствие от 15  до 30 дни преди началото на събитието, капарото се възстановява на 50%.

При отказване в последствие 30 и повече дни преди началото на събитието, капарото се възстановява напълно.

ЗА ЗАПИСВАНЕ, МОЛЯ ПОПЪЛНЕТЕ ФОРМАТА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ:

За повече информация и записване се свържете с:

📧 info@jagadamba.bg

📞 0883596608

Краен срок за записване –  30 март!

Академията се провежда при минимум 8 деца.

Здравейте, пише ви майката на Вероника, бих искала да изкажа своята благодарност и възхищение към това което правите! Дъщеря ми се върна заредена, вдъхновена, изпълнена с невероятни и положителни емоции! Откривам всеки ден, когато общувам с нея, нещо ново. Изразява се по-отговорно, влага не само мисъл, а я облича в загриженост! Смятам, че точно това е правилния път да се изградят здрави по дух и тяло, мислещи хора, с отношение и позиция, а именно: внимание, възпитание, добър личен пример, топлина и много любов от родителители разбира се допира, общуването и черпенето на опит и още добри примери от качествени хора, като Вас. Още веднъж, Благодаря ви!
П.С.Очаквам, с нетърпение,програмата за априлската ваканция!

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

Красимира Кулева

Родител

Бих искала да благодаря от името на нашето семейство за магията, която давате на децата ни! Иглика е като омагьосана от впечатленията, новите емоции и знания, които е придобила. Снощи се разплака, че всичко толкова бързо е свършило и й липсва. Затова Ели се принуди да й направи „кръгче на споделянето” и двете потънаха в техния общ свят. Желая ви много успехи за в бъдеще, защото сте уникални и е щастие, децата ни да могат да се учат и творят с вас! Сърдечни поздрави!

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

Боряна Иванова

Родител

Благодарна съм, че Ви има…Това, че сте любимата част от лятото на един тийнейджър…говори достатъчно  Благодаря на всички 

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

СИЛВИЯ ИЛИЕВА

Родител

Ния беше много доволна от преживяването :). Прибра се заредена с енергия и много знания. Още първият ден направи няколко неща самостоятелно, което беше супер :).

ЯНА МАНОВА

Родител