Детски ритрийт за деца от 9  до 13 г., по време на Априлската ваканция , 13-16 април, 2020

В съвременния начин на живот, ежедневието на децата е силно натоварено, както е и при възрастните, а дори понякога и повече!

Децата също както възрастните имат нужда от „Ритрийт“*! Това е вид оттегляне от натовареното ежедневие, в пространство за уединение със себе си, творчество и общуване  с природата и нейната лечебна сила.

*Терминът „Ритрийт“ съдържа в себе си различни значения и всички те са свързани с идеята за укрепване на вътрешната сила на човек, в сигурна и спокойна среда. Благодарение на временно оттегляне от ежедневната заобикаляща среда и рутина, човек може да се отдаде и потопи в предварително избрана тема и да разбере по-добре своята същност и сила. От изключително значение е благодатната атмосфера и възможността, както за уединение и лични занимания с децата, така и заедността в груповите активности и мисии. Целта е децата да научат, колко е важно съзнателното отношение към техния вътрешен свят, защото от там започва и пътят към превръщането на света в едно по-добро и красиво място.

Това е причината да създадем програма  „5- те елемента на себепознанието“ специално адаптирана за деца. Главен фокус в нея е развиване на умения и навици за справяне със стреса, умения за пълноценна почивка и презареждане. Работа върху балансиране на емоциите, техники за откриване и събуждане на талантите и заложбите. Изграждане на ежедневен план водещ до смислен и удовлетворяващ начин на живот и по-този начин свързване с вдъхновението. В тази програма наблягаме много и на знанието за здравословното хранене, отношението към тялото и поддържане на личен баланс, за да достигнем до устойчиво развитие и трайни положителни промени.

„Ритрийта“ е много стар метод, който още древните култури са използвали. Обикновено се провежда на отдалечени места в природата, съобразени с целта и нуждата на човека. Той винаги оказва благотворно влияние върху хората и за това се е превърнал в нарицателно за себе изследване, качествена почивка и презареждане със сила от най-мощния източник познат на хората – природата.

ТЕМИ НА АКАДЕМИЯТА

 • Изследване и разкриване на творческия потенциал, чрез създаване на лично позитивно отношение към природата и изкуството.
 • Изследване и сприятеляване с възможностите на тялото като инструмент за себепознание. Силата на тялото и доброто здраве и кондиция!
 • Техники за качествена почивка, презареждане със сила, установяване на вътрешен мир и спокойствие.
 • Умението за пълноценна работа в екип, заедно с намирането на личната най-подходяща роля в групата и способността за принос към общата цел.
 • Формиране на разбиране, разумно и добронамерено отношение, изразено в отговорно поведение към заобикалящата ни среда- към природата, към хората около нас и света, в който живеем.
 • Разбиране на взаимовръзката и процесите между човека и вътрешния му свят, като път към пълноценна реализация и лична хармония.
 • Навици за поддържане на физическо здраве чрез комплекси от упражнения.

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

Децата работят в големи, в малки групи, в които се подкрепяме и си помагаме. Учим се да общуваме с доброта и уважение, да изслушваме. Държим на приятелското отношение и така посаждаме семенцата на екипната и сътворческата работа. В програмата се включват различни специално разработени тематични образователни игри и физически активности като детска йога, кондиционен тренинг и други – внимателно подбрани и балансирани за подобряване физическата кондиция на децата и стимулиране на индивидуалните им възможности. Всички дейности са ръководени от професионално квалифицирани инструктори, заедно с необходимите материали и екипировка.

Заниманията основно се провеждат на открито сред природата, както и в обучителната зала на базата.

ЕКИП ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
ПЕДАГОЗИ, АРТИСТИ И ОБУЧИТЕЛИ

Нашата мисия е Вашето дете да може да открие и развие своите силни страни, и да се научи да се изразява свободно с помощта на изкуствата и театъра. Обръщаме внимание на връзката с физическото тялото и работата с емоциите, за да достигнем до вътрешните богатства и ценностите, които са най-ценния актив в живота на човек.

Програмите се провеждат от педагози с дългогодишен стаж в работата с деца. Работи с утвърдените и най-продуктивни методики, които събуждат обич и желание у децата да се усъвършенстват постоянно. Това е нашето разбиране за истинското образование!

Специализирани сме, чрез международни участия и тренинги в областите на „Обучение чрез преживяване“, сугестопедия, игровизация, театър, изкуство и спорт. По този начин предаваме онова, от което всички ние се нуждаем, а децата със сигурност най-много, а именно – познанието за здравословен, смислен и богат във всяко отношение живот!

ВОДЕЩИТЕ НА АКАДЕМИЯТА

нона куманова

НОНА КУМАНОВА

Педагог, Ментор по личностно развитие за деца, Арт-терапевт
аксим-тихолов-jagadamba-academy

МАКСИМ ТИХОЛОВ

Обучител, Докторант по реторика и публична реч, Ментор

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ДЕТСКИЯТ РИТРИЙТ?

За деца от 9 до 13 г. с любопитство и интерес към знанието, природата, с любопитство към живота и мотивация за развиване и усъвършенстване.

КОГА?

13-16 април, 2020

Група от 10 до 14 деца

КЪДЕ?

гр. Априлци, Тринити ритрийт хаус.

Място на този център е умишлено избрано от нас заради неговите качества и е съобразено с темата на програмата. Намира се в живописна природна местност, има уюта и спокойствието важни за работата с деца, което е наш основен приоритет. Всички съвременни удобства, удобни места за нощувка в стаи с много приветлива атмосфера, просторна и функционална зала за семинари, творчески работилници и подходяща за детската йога или други активности, според нуждите и метеорологичните условия. Разполагаме със собствена кухня и наш специален готвач, приготвяме здравословна вегетарианска храна за участващите в курса. Съчетаваме интензивната програма с отмора сред природата и съзерцателни активности. Здравословната храна в ритрийт центъра е не само източник на сила. Тя е отношение към здравето ни. Ние много държим на добрата храна! Чрез тази програма децата се отделят от ежедневието, за да се вдъхновят и да се заредят със сила и много нови полезни и приложими знания. Центърът е един пример за място построено чрез любов, споделяне на общочовешките ценности и добродетели, които са се превърнали в дом и място за учене и усъвършенстване!

Цена

Цена за участие: 425 лв.

При ранно записване (до 29.02.2020), ползвате 10% отстъпка и цената е 382 лв.

Таксата за участие покрива:

 • Двама професионални обучители + помощник обучител
 • Три пълни хранодена в Тринити ритрийт хаус
 • Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка
 • Въжени елементи
 • Цялото обучение по модулите на Академията
 • Творчески ателиета
 • Здравословна домашно приготвена вегетарианска храна
 • Застраховка на детето
 • Ползване на зала
 • Портфолио със снимки от Академията

Таксата не покрива:

 • Транспорт до гр. Априлци

След записване в лагера се заплащат 120 лева капаро на човек.*

*При отказване в последствие до 15 дни преди началото на събитието, капарото не се възстановява.

При отказване в последствие от 15  до 30 дни преди началото на събитието, капарото се възстановява на 50%.

При отказване в последствие 30 и повече дни преди началото на събитието, капарото се възстановява напълно.

ЗА ЗАПИСВАНЕ, МОЛЯ ПОПЪЛНЕТЕ ФОРМАТА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ:

За повече информация и записване се свържете с:

📧 [email protected]

📞 0883596608

Краен срок за записване –  5 април!

Академията се провежда при минимум 8 деца.

Здравейте, пише ви майката на Вероника, бих искала да изкажа своята благодарност и възхищение към това което правите! Дъщеря ми се върна заредена, вдъхновена, изпълнена с невероятни и положителни емоции! Откривам всеки ден, когато общувам с нея, нещо ново. Изразява се по-отговорно, влага не само мисъл, а я облича в загриженост! Смятам, че точно това е правилния път да се изградят здрави по дух и тяло, мислещи хора, с отношение и позиция, а именно: внимание, възпитание, добър личен пример, топлина и много любов от родителители разбира се допира, общуването и черпенето на опит и още добри примери от качествени хора, като Вас. Още веднъж, Благодаря ви!
П.С.Очаквам, с нетърпение,програмата за априлската ваканция!

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

Красимира Кулева

Родител

Бих искала да благодаря от името на нашето семейство за магията, която давате на децата ни! Иглика е като омагьосана от впечатленията, новите емоции и знания, които е придобила. Снощи се разплака, че всичко толкова бързо е свършило и й липсва. Затова Ели се принуди да й направи „кръгче на споделянето“ и двете потънаха в техния общ свят. Желая ви много успехи за в бъдеще, защото сте уникални и е щастие, децата ни да могат да се учат и творят с вас! Сърдечни поздрави!

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

Боряна Иванова

Родител

Благодарна съм, че Ви има…Това, че сте любимата част от лятото на един тийнейджър…говори достатъчно  Благодаря на всички 

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

СИЛВИЯ ИЛИЕВА

Родител

Ния беше много доволна от преживяването :). Прибра се заредена с енергия и много знания. Още първият ден направи няколко неща самостоятелно, което беше супер :).

ЯНА МАНОВА

Родител