АКАДЕМИЯ ЗА РАЗВИВАНЕ НА УМЕНИЯТА НА 21 ВЕК

Да си тийнейджър не е лесно. Толкова много промени се случват – на толкова много нива – физическо, психическо и емоционално. Мозъкът се променя, хормоните се развихрят, което дава отражение върху приятелствата, взаимоотношенията със семейството, социалния живот и академичния свят. От какво се нуждаят младите хора, за да преминат през този етап на живота с повече разбиране и лекота? Отговорът се крие в…

…Личностно развитие, самоусъвършенстване, личностно израстване, себепознание…

Вероятно сте чули за поне един от тези термини, но какво по-точно означават и защо се нуждаем от тях?

Като начало, понятието за личностно развитие е доста очевидно. Това означава да се развивате, да се усъвършенствате, да откривате и да научавате повече за себе си, което обхваща много широк кръг от области, като емоционална интелигентност, социални умния, умения за справяне със стреса, с критични ситуации от живота, умения за свързване със себе си, себерефлексия, себепознание и др.

Запитахме се следния въпрос „защо никой не ни учи на тези неща в училище?“ – Така се роди идеята за нашите тийн академии. Програмите за личностно развитие на Jagadamba са създадени, за да допринесат за осъзнаването на важността от личностно развитие при младите хора и да ги подкрепи по пътя на израстването им. Ние създаваме една положителна, приятелска среда, в която срещаме подрастващите с вдъхновяващи ментори и тренери, които подкрепят и вдъхновяват участниците в търсенето на личното си щастие! Всичко това се случва сред природата – нашият най-голям учител.

Вземи участие в едно вълнуващо лятно преживяване, в което ще имаш възможност да се ориентираш в каква посока искаш да се развиваш, да се запознаеш с хора от различни места, с които да създадеш приятелства за цял живот и много да се забавляваш. Ще се срещнеш с вдъхновяващи лидери и тренери, от които да черпиш знания и вдъхновение. Всичко това сред красивата природа на Стара планина, сред величествените върхове и пещери.

По време на тренинга “Лидери на бъдещето”, младите хора: 

 • ще изследват и приложат различни инструменти и подходи, които ще им дадат познание как да развият емоционалната си интелигентност и гъвкавост, както и способността да се променят през цялото време
 • ще научат кои са видовете мотивация и как да я пробудят в себе си
 • ще се впуснат в изследване на себе си, таланите и потенциала, които носят
 • ще определят личните си ценности, които ги водят в действията и решенията
 • ще научат как да си поставят цели, които да постигат с успех
 • ще придобият увереност и вдъхновение за себеизразяване и изява на потенциала, който носят в себе си и така…
 • ще отключат лидера в себе си.

Преминавайки през различни практики за развиване на емоционалната си интелигентност, самоувереността си, комуникационните умения, креативността, практики за водене на здравословен и активен начин на живот, практики за снемане на стреса, младежите ще повишат качеството си на живот и ще станат по-активни и мотивирани.

ТЕМИ НА АКАДЕМИЯТА

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

Обучението ще се проведе под формата на тематични ролеви игри, лекции, дискусии, театрални игри. 

Тинейджърите работят в големи и малки групи, в които се подкрепят и се учат на комуникативност, толерантност, екипност и сътворчество. В програмата се включват различни тематични образователни игри, творчески занимания и физически активности като йога, бойни изкуства, кондиционен тренинг и други – внимателно подбрани и балансирани за подобряване физическата кондиция и стимулиране на индивидуалните им творчески възможности. Всички дейности се провеждат от професионално квалифицирани обучители, при използване на необходимите материали и екипировка.

Заниманията основно се провеждат на открито сред природата, както и в обучителната зала на базата.

ЕКИП ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
ПЕДАГОЗИ, АРТИСТИ И ОБУЧИТЕЛИ

Сред позитивната и приятелска среда, която нашият екип от професионалисти създава по време на академията, всеки участник ще може да открие и развие своите силни страни и да се научи да се изразява през изкуството, театаъра, тялото и да развие креативността си. Програмите се провеждат от педагози и тренери с дългогодишен стаж в работата с младежи.  Програмата се случва през най-иновативните педагогически подходи – по методите на обучение чрез преживяване, сугестопедия, игровизация, театър, изкуство и танц. Така подрастващите ще могат по най-лесния и ефективен начин да усъвършенстват себе си и да развият потенциала си.

ВОДЕЩИТЕ НА АКАДЕМИЯТА

Мартина Велева

Основател, педагог, ментор по личностно развитие за младежи, независим артист

Теодор Насър

Лектор, обучител, танцьор, градинар биодинамично земеделие
Copy of Copy of Copy of Social Media – Untitled Design

ЕЛЕНА ЧАЛЪКОВА

Йога преподавтел

ДОМАШНО ПРИГОТВЕНА ХРАНА ОТ COLIBRI KITCHEN

Храната се приготвя от чисти продукти, набавени предимно от региона. Менюто е вегетарианско и приготвено с любов - балансирано и богато на витамини, въглехидрати, фибри и минерали. Домашна, аюрведична храна приготвена с много внимание и любов. Храненето според устоите на Аюрведа е един от ключовите елементи в „науката за живота“. „Правилната“ храна и напитки имат силата да запазят здравето и даже да излекуват различни заболявания - „НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, А ЛЕКАРСТВОТО – ВАШАТА ХРАНА.”

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЛАГЕРЪТ?

За тийнейджъри на възраст между 14 и 17 г. с любопитсво и интерес към опознаването на себе си, с интерес към природата, с любопитство към живота и мотивация за развиване и самоусъвършенстване.

КОГА?

от 25 до 30 юли, 2021 г.

Група от 10 до 15 участници на възраст 14 – 17 г.

КЪДЕ?

Къща за гости Дъбравата, район Ябланица. 

Такса участие: 670 лв.

Таксата за участие покрива:

 • Трима обучители, педагози и ментори с дългогодишен опит в работата с деца
 • 6 дни специално разработена програма през иновативните методи на преподаване и учене /сугестопедия, холистичен подход/ с активности и занимания от 8.00 до 22.00 ч.
 • 5 нощувки в обучителен център сред природата
 • 4 храненета на ден със здравословна, домашно приготвена, аюрведична, вегетарианска храна
 • Сутрешна йога и кардио със специализиран инструктор 
 • Материали и разработки от курса
 • Наем на специализирана екипировка
 • Въжени елементи и двама професионални инструктора по катерене
 • Творчески ателиета
 • Ползване на басейн
 • Ползване на зала
 • Застраховка
 • Портфолио със снимки от Академията
 • Сесия за родителите с индивидулана обратна връзка (след приключване на академията)

Таксата не покрива:

 • транспорт до лагера

Отстъпки:

 • 10 % братя и сестри
 • 5 % аз и приятел

След записване се превежда капаро за запазване на мястото в размер на 130 лева*. Останалата част от сумата се заплаща до 1 седмица преди провеждането на академията.

*При анулиране на резервации до 15 дни преди началото на събитието, капарото не се възстановява. При анулиране на резервации от 15 до 30 дни преди началото на събитието, капарото се възстановява на 50%. При анулиране на резервации 30 и повече дни преди началото на събитието, капарото се възстановява напълно.

ЗА ЗАПИСВАНЕ, МОЛЯ ПОПЪЛНЕТЕ ФОРМАТА:

📞За връзка с мениджър записвания – 0883 59 66 08

Местата са ограничени до 15 участници!