ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ НА ЛИЧНОСТТА

Програмата за младежи, цели да въведе участниците в най-откровена среща със самите тях. Това е възможно благодарение на сериозното планинско изпитание и приключение по б

илото на Централен Балкан в Стара Планина, където се получават най-подходящите условия, за да бъдат въведени участниците в житейски теми, съпътстващи съзряването на личността и цялостното развитие на човека.

Приключението се занимава с главната тема за осъзнаване на личните възможности и заложби чрез работа в 4-те основни области, формиращи пълноценната личност. Това са развитието на физическия, умствения, емоционалния и духовен свят, които са доказани методики и играят решаваща роля в съвременния толкова динамичен и многопластов начин на живот.

 Практическо обучение през приключение и различни по сложност мисии и преходи в една от най-красивите планински местности в България, съпътствано от дискусии,  усвояване на ценни знания и умения директно приложими с установяване на личен баланс, планиране и изпълняване на успешни стъпки както в професионалното, така и личностното развитие.

 1. Физически свят – ролята на тялото и физическите умения и способности. Тяхното развиване, познаване и използване по- най правилния начин. Познанието за физиката на нашето тяло, режим на хранене, нуждата от тренировки и поддръжка на кондиция, стратегически планиране на силите и знание за грижата за тялото в екстремни и трудни моменти води до овладяване на телесните способности и по този начин продуктивността и енергията се увеличава неимоверно.

 1. Умствен свят- умът е най-мощният инструмент на човек. Познаването на нашият ум, неговите възможности води до качествена промяна в разбирането за света, както и на действителното осъзнаване на способностите ни. Без прецизно управление на силата и възможностите на ума, човек не може да достигне до своя успех.

 1. Емоционален свят- Емоциите са друг основен компонент в живота ни. Познаването на механизми за управление и изследването им ние сме като лодка в развълнуван океан. Емоциите могат да бъдат мощен творчески заряд. Правилното им използване може да помогне за балансирани и устойчив растеж, споделени здравословни и градивни взаимоотношения и добро здраве.

 1. Духовен свят- духовното измерение е един от най-неразбраните аспекти на човешката природа. Духовното измерение е свързано пряко с ценностите и на връзката с добрината, споделянето, чувството за общност, творческо изразяване и развиване на човешката душевност изразена в осъзнато и уважително отношение към всички житейски сили и феномени. Духовното измерение не е абстрактен и невидим слой на света, а точно обратното най-базовият мотив зад всички наши действия и намерения. Какво е нивото на нашата споделеност и принос към света, в който живеем.

Важно е да се развиваш не само физически, но и духовно, постоянно да се променяш към по-добро. 

Фьодор Емеляненко

ТЕМИ

 • Проучване, планиране и подход към маршрут
 • Подготовка за пътешествието
 • Ориентиране - използване на карта и компас
 • Първа долекарска помощ
 • Придвижване и разчитане на туристическа маркировка
 • Въведение в Емоционален спектър
 • Водене на дневник

ВОДЕЩИТЕ НА АКАДЕМИЯТА

аксим-тихолов-jagadamba-academy

максим ТИХОЛОВ

Обучител, Докторант по реторика и публична реч, Ментор на деца и младежи
Людмил-Венев-Jagadamba_academy-обучител–деца

Людмил венев

Обучител, Алпинист, Спортен коуч

ЗА МЛАДЕЖИ НА ВЪЗРАСТ 17-24 Г.

КОГА?

от 12 до 18 юли, 2020 г.

КЪДЕ?

Х.Ехо – х. Рай – х.Мазалат

Такса участие: 580 лв.

Таксата за участие покрива:

 • Трима планински водачи и обучители
 • 7 дни специално разработена програма за работа с четирите тела
 • 6 нощувки по хижи
 • 4 храненета на ден
 • Материали и разработкки за програмата 
 • Сутрешна йога и кардио  
 • Наем на специализирана екипировка
 • Застраховка
 • Портфолио със снимки от преживяното

Отстъпки:

 • 10 % братя и сестри
 • 5 % аз и приятел

След записване се превежда капаро за запазване на мястото в размер на 130 лева*. Останалата част от сумата се заплаща до 1 седмица преди провеждането на програмата.

*При анулиране на резервации до 15 дни преди началото на събитието, капарото не се възстановява. При анулиране на резервации от 15 до 30 дни преди началото на събитието, капарото се възстановява на 50%. При анулиране на резервации 30 и повече дни преди началото на събитието, капарото се възстановява напълно.

ЗА ЗАПИСВАНЕ, МОЛЯ ПОПЪЛНЕТЕ ФОРМАТА:

📞За връзка с мениджър записвания – 0883 59 66 08

Местата са ограничени до 18 участници!