„Пътят на героя“ е тримесечен курс по личностно развитие за деца от 9 до 13 г. Това е приключенската история за пътя на самоусъвършенстване, в която самите деца ще бъдат главните герои. 

Курсът представлява поредица от 10 семинара – приключения към себепознанието.

Магически предмети, амулети и приказни сюжети ще водят децата към най-ценните съкровища – знания, умения и навици по теми, които не се учат в училище.

Теми на академията:

 • Техники за ефективно, бързо учене и памет
 • Работа в екип
 • Ценностни системи – видове ценности
 • Емоционална интелигентност и емпатия
 • Асертивната комуникация – да общуваме с уважение
 • Опознаване на силните страни и таланти
 • Целеполагане и планиране в ежедневието
 • Поемане на отговорност и решаване на проблеми
 • Формиране на навици за ежедневно отговорно поведение към заобикалящата ни среда, хората около нас и света, в който живеем.
 • Развиване на сетивните умения – когнитивна „грамотност“
 • Мотивация и вдъхновение
 • Креативност и дизайн мислене
 • Развиване на полезни навици за пълноценен живот
 • Навици за поддържане на физическо здраве чрез комплекси от упражнения
 • Техники за релаксация и снемане на стреса чрез изкуства

По време на обучението акцентираме върху екипни задачи, които развиват уменията на децата за правилно и пълноценно общуване. Създаваме творческа и приятелска атмосфера, в която те да могат осваен групово да развият и индивидуалните си качества. Важна цел за нас е да подкрепяме развитието на личния стил и уникалност на всеки участник – герой.

Учебните занимания протичат през групов процес на уважение, емпатия и взаимна подкрепа, които подхранват автентичността и креативността на всяко дете.

Децата ще бъдат водени и вдъхновявани в това приключение от екип от професионалисти, педагози с дълогодишен опит в сферата на психологията, груповата работа, ораторското майсторство, визуалните изкуства, театъра, коучинга, спорта и здравословния начин на живот.

Със специално създадените игри и тематични модули, всяко дете ще бъде удовлетворено и вдъхновено с много нови познания за себе си и света. От спортни игри, йога, приключенски мисии, интерактивни презентации, истории и притчи, до творчески ателиета изпълнени с креативност и себеизразяване, лекции и инетрактивни образователни игри – всичко това специално адаптирано за целите на програмата – да развият набор от качества и умения, които са важни за пълноценното развитие и израстване на личността на детето.

Структура на обучението от поредицата семинари за личностно развитие „Пътят на героя”

„Повик за приключение” – Мотивация - 20 и 27 октомври

Кой съм Аз - как възприемам себе си и как се представям пред света? Как да създавам нови приятелства? Въведение в структурата на мономита - „Пътят на героя”. Първите две срещи от поредицата семинари цели да създаде групов процес на уважение, емпатия и взаимна подкрепа. "Пътуването на героя“ е приключенската история за пътя на самоусъвършенстване, в която самите деца ще бъдат главните герои. По време на обучението насочваме вниманието на децата върху възможностите им, като им показваме как да ги използват, за да развият потенциалите си и силните си страни.

„Помощ от покровителите” – Менторство - 3-10 ноември

Екип от педагози, арт-терапевти и фасилитатори следят и насочват груповата динамика и организират индивидуални сесии за постигане на най-добри резултати по пътя към личностното развитие. Всеки един от менторите притежава уникани знания и умени от определена област на живота. Участниците ще се докоснат до историите и опита на четиримата обучители, за да получи цяла палитра от знания и умения.

„Пътят на изпитанията” – Разрешаване на проблеми  - 17 и 24 ноември

Подпомагаме осъществяване на връзката с вътрешния свят на детето: работа с емоциите, самочувствие, концентрация и фокус, стремежи и цели; Провеждаме обща физическа подготовка, йога за деца и спортни дейности на открито; Развиваме социалните и презентаторските умения, за да комуникират уверено и да се изявяват успешно; Възпитаваме правилно отношение към природата и заобикалящия свят, защото това е необходимо условие за хармоничен живот. Поставяме на подрастващите индивидуални и екипни предизвикателства, за да развият едно от най-ценените качества в съвременния свят – умението да се справят бързо и ефективно в различните ситуации, които им предлага динамичната среда.

„Съкровището” – Знания, умения, навици - 1 и 8 декември

В лекционната част на нашите обучения попълваме широкия спектър от теоретични знания, които са необходими на вашето дете, за да покрие високите изисквания на съвременното общество; Ученето чрез преживяване или практическия опит е основен метод в нашите програми, като по този начин покриваме един от най-сериозните дефицити на образователната система; Предлагаме последователно и тематично свързана система от обучения, която гарантира формиране на полезни навици.

„Завръщането на героя”- Споделяне на даровете със света - Как да използвам наученото  - 15 и 22 декември

Поставяме лични задачи и групови проекти, които е необходимо да бъдат изпълнявани по време и след курса в реална среда; Консултираме подрастващите при възникнали трудности и въпроси; Правим равносметка на наученото и преживяното

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

Преподаваме през най-иновативните методи. 

Децата работят в големи и малки групи, в които се подкрепят и се учат на комуникативност, толерантност, екипност и сътворчество. В програмата се включват различни игри и физически активности, като йога, бойни изкуства, кондиционен тренинг и други – внимателно подбрани и балансирани за подобряване физическата кондиция на децата и стимулиране на индивидуалните им творчески възможности. Всички дейности се провеждат от професионално квалифицирани инструктори, при използване на необходимите материали и екипировка.

Заниманията се провеждат в обучителен център Джагадамба, както и на открито в двора на центъра.

ЕКИП ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
ПЕДАГОЗИ, АРТИСТИ И ОБУЧИТЕЛИ

Сред позитивната и приятелска среда, която нашият екип от професионалисти създава по време на академията, вашето дете ще може да открие и развие своите силни страни и да се научи да се изразява през изкуството, театъра, тялото и да развие креативността си. Програмите се провеждат от педагози и тренери с дългогодишен стаж в работата с деца, които работят през най-иновативните педагогически подходи – по методите на обучение чрез преживяване, сугестопедия, игровизация, през театър, изкуство и танц. Така подрастващите ще могат по най-лесния и ефективен начин да усъвършенстват себе си и да развият потенциала си.

ВОДЕЩИТЕ НА АКАДЕМИЯТА

martina _VELEVA

Мартина Велева

Обучител, педагог, ментор по личностно развитие за деца и младежи, актриса
нона куманова

Нона Куманова

Обучител, педагог, ментор по личностно развитие за деца, художник и арт-терапевт
Людмил-Венев-Jagadamba_academy-обучител–деца

ЛЮДМИЛ ВЕНЕВ

Обучител, ментор по личностно развитие за деца и младежи, алпинист, спортен коуч
аксим-тихолов-jagadamba-academy

Максим Тихолов

Обучител, докторант по реторика и публична реч, ментор по личностно развитие

Кога?

10 недели

Октомври – 20  и  27 

Ноември – 3, 10, 17 и 24

Декември – 1, 8, 15 и 22 

от 10.00 до 17.00 ч.

Къде?

Обучителен център Jagadamba, ул. Камен Андреев 15, ет. 3

Цена:

90 лв. за посещение

900 лв. за целия курс /10 целодневни семинара/

ОТСТЪПКА 720 лв.*

*ПОЛУЧАВАТЕ 20% ОТСТЪПКА  при записване за целия курс до 21 октомври.

При записване за 10-те семинара, получавате възможност за разсрочено плащане на три вноски.

*След записване се превежда капаро за запазване на мястото в размер на 50 % от таксата на семинара, които не се възстановяват при отказване в последствие. Останалата част от сумата се заплаща до 1 седмица преди провеждането на академията.

ЗА ЗАПИСВАНЕ, МОЛЯ ПОПЪЛНЕТЕ ФОРМУЛЯРА:

📞За връзка с мениджър записвания – 0883 59 66 08

Местата са ограничени, до 15 участници!

Бих искала да благодаря от името на нашето семейство за магията, която давате на децата ни! Иглика е като омагьосана от впечатленията, новите емоции и знания, които е придобила. Снощи се разплака, че всичко толкова бързо е свършило и й липсва. Затова Ели се принуди да й направи „кръгче на споделянето“ и двете потънаха в техния общ свят. Желая ви много успехи за в бъдеще, защото сте уникални и е щастие, децата ни да могат да се учат и творят с вас! Сърдечни поздрави!

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

БОРЯНА ИВАНОВА

Родител

Децата ми участват редовно и сме впечатлени от положителната промяна у тях. Екипът е съставен от млади хора, отдадени на идеята да възпитават умения, които създават увереност и самостоятелност у подрастващите. Препоръчвам!

jagadamba-детски-лагер-родител

НИКОЛАЙ ЧАЛЪКОВ

Родител

Здравейте, пише ви майката на Вероника, бих искала да изкажа своята благодарност и възхищение към това което правите! Дъщеря ми се върна заредена, вдъхновена, изпълнена с невероятни и положителни емоции! Откривам всеки ден, когато общувам с нея, нещо ново. Изразява се по-отговорно, влага не само мисъл, а я облича в загриженост! Смятам, че точно това е правилния път да се изградят здрави по дух и тяло, мислещи хора, с отношение и позиция, а именно: внимание, възпитание, добър личен пример, топлина и много любов от родителители разбира се допира, общуването и черпенето на опит и още добри примери от качествени хора, като Вас. Още веднъж, Благодаря ви!

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

КРАСИМИРА КУЛЕВА

Родител

След 6 часа в група с непознати деца и възрастни 8 г. ми дъщеря излезе със светнали очи и каза- Мамо, беше… страхотно! Родителският ми възторг е официално потвърден! 

ДАНИЕЛА ДЕНИЗ

Родител

…Нямам думи да опиша възхищението си от организацията Ви и персоналното Ви отношение към всяко дете…

Родител