Летен-лагер-тийнейджъри-лидерство-jagadamba_academy
„Ако искаш нещо, което никога не си имал, трябва да направиш нещо, което никога досега не си правил“ Томас Джеферсън

ТИЙН АКАДЕМИЯ ЗА МЕКИ УМЕНИЯ

Да си тийнейджър не е лесно. Толкова много промени се случват – на толкова много нива – физическо, психическо и емоционално. Мозъкът се променя, хормоните се развихрят, което дава отражение върху приятелствата, взаимоотношенията със семейството, социалния живот и академичния свят. От какво се нуждаят младите хора, за да преминат през този етап на живота с повече разбиране и лекота? Отговорът се крие в…

…Личностно развитие, самоусъвършенстване, личностно израстване, себепознание…

Вероятно сте чули за поне един от тези термини, но какво по-точно означават и защо се нуждаем от тях?

Като начало, понятието за личностно развитие е доста очевидно. Това означава да се развивате, да се усъвършенствате, да откривате и да научавате повече за себе си, което обхваща много широк кръг от области, като емоционална интелигентност, социални умния, умения за справяне със стреса, с критични ситуации от живота, умения за свързване със себе си, себерефлексия, себепознание и др.

Запитахме се следния въпрос „защо никой не ни учи на тези неща в училище?“

Така се роди идеята за нашите тийн академиите. Програмите за личностно развитие на Jagadamba са създадени, за да допринесат за осъзнаването на важността от личностно развитие при тийнейджърите и да ги подкрепи по пътя на израстването им. Ние създаваме една положителна, приятелска среда, в която срещаме подрастващите с вдъхновяващи ментори и тренери, които подкрепят и вдъхновяват участниците в търсенето на личното си щастие! Всичко това се случва сред природата – нашият най-голям учител.

 1. Мотивацията е това, което другите правят на себе си. Истината е, че ние не можем да мотивираме никого да стори каквото и да е било. Само хората, които искаме да мотивираме могат да се мотивират. Мотивиращият и мотивираният са винаги един и същи човек.

Брент Филсън

Консултант и автор по въпросите на лидерството

За какво мечтаеш? Към какви постижения се стремиш? А какъв ли е твоят скрит талант и кои са силните ти страни, който чакат да бъдат открити и разгърнати?

Вземи участие в едно вълнуващо лятно преживяване, в което ще имаш възможност да се ориентираш в каква посока искаш да се развиваш, да се запознаеш с хора от различни места, с които да създадеш приятелства за цял живот и много да се забавляваш. Ще се срещнеш с вдъхновяващи лидери и тренери, от които да черпиш знания и вдъхновение. Всичко това сред красивата природа на Стара планина, сред величествените върхове и водопади.

По време на тренинга „Мотивация и лидерство“ младите хора ще изследват и приложат различни инструменти и подходи, които ще им дадат познание как да повишат вътрешната си мотивация. Младежите ще се впуснат в изследване на таланите и потенциала, който носят, ще открият и създадат лични ценности, които ги задвижват и водят в действията, ще научат как да си поставят цели, които да постигат с успех.

„Преди да се превърнете в лидер, успехът е свързан с личностното ви израстване. Когато сте лидер, успехът е свързан с израстването на другите.“ – Джак Уелч

Откривайки и свързвайки се с личните си качества, опознавайки себе си в дълбочина, младежите ще придобият увереност и вдъхновение за себеизразяване и изява на потенциала, който носят в себе си и така ще отключат лидера в себе си.

Преминавайки през различни практики за развиване на емоционалната си интелигентност, креативността, практики за водене на здравословен и активен начин на живот, подрастващите ще повишат качеството си на живот и ще станат по-активни и мотивирани.

ТЕМИ НА АКАДЕМИЯТА

 • Ценностни системи – видове ценности
 • Емоционална интелигентност и емпатия
 • Свързване с призванието
 • Вътрешна и Външна мотивация
 • Хватки, които да ви помогнат да „запалите мотора“
 • Креативност
 • Карта на мечтите

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

Обучението ще се проведе под формата на тематични ролеви игри, лекции, дискусии, театрални игри. 

Тинейджърите работят в големи и малки групи, в които се подкрепят и се учат на комуникативност, толерантност, екипност и сътворчество. В програмата се включват различни тематични образователни игри, творчески занимания и физически активности като йога, бойни изкуства, кондиционен тренинг и други – внимателно подбрани и балансирани за подобряване физическата кондиция и стимулиране на индивидуалните им творчески възможности. Всички дейности се провеждат от професионално квалифицирани обучители, при използване на необходимите материали и екипировка.

Заниманията основно се провеждат на открито сред природата, както и в обучителната зала на базата.

Всеки ден участниците ще имат и сърф уроци.

ЕКИП ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
ПЕДАГОЗИ, АРТИСТИ И ОБУЧИТЕЛИ

Сред позитивната и приятелска среда, която нашият екип от професионалисти създава по време на академията, всеки участник ще може да открие и развие своите силни страни и да се научи да се изразява през изкуството, театаъра, тялото и да развие креативността си. Програмите се провеждат от педагози и тренери с дългогодишен стаж в работата с деца, които работят през най-иновативните педагогически подходи – по методите на обучение чрез преживяване, сугестопедия, игровизация, театър, изкуство и танц. Така подрастващите ще могат по най-лесния и ефективен начин да усъвършенстват себе си и да развият потенциала си.

ВОДЕЩИТЕ НА АКАДЕМИЯТА

Мартина-Велева-Обучител-Личностно-развитие-Jagadamba

МАРТИНА ВЕЛЕВА

Обучител, Педагог, Ментор по личностно развитие, Актриса
Людмил-Венев-трейнър-Джагадамба-академия

Людмил венев

Обучител, Алпинист, Спортен коуч

ХРАНАТА

COLIBRI KITCHEN

Храната се приготвя от чисти продукти, набавени предимно от региона. Менюто е вегетарианско и приготвено с любов - балансирано и богато на витамини, въглехидрати, фибри и минерали. Нашите приятели от Colibri kitchen ще приготвят храната за младежите, с много внимание и любов. Ето какво казват за храната:
"Мисията ни е да съдействаме за повишаването на осъзнатостта на хората по отношение на храненето като начин за поддържане на общото благосъстояние на организма. Стараем се да подбираме и комбинираме храните според специфичните нужди и потребности, така че да спомогнем за цялостния здравословен баланс.
Ръководим се от Хипократовия принцип: „НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, А ЛЕКАРСТВОТО – ВАШАТА ХРАНА.”

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЛАГЕРЪТ?

За тийнейджъри на възраст между 13 и 17 г. с любопитсво и интерес към опознаването на себе си, с интерес към природата, с любопитство към живота и мотивация за развиване и самоусъвършенстване.

КОГА?

Група от 10 до 14 участници на възраст 13 – 17 г.

от 5 – 10 август, 2019 г.

КЪДЕ?

Творческа къща, Петрохан

Такаса участие: 630 лв.

Таксата за участие покрива:

 • Двама професионални обучители + помощник обучител
 • Пълен пансион в Творческа къща Петрохан
 • Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка
 • Въжени елементи
 • Цялото обучение по модулите на Академията
 • Творчески ателиета
 • Здравословна домашно приготвена вегетарианска храна
 • Локален транспорт по време на програмата
 • Застраховка на детето
 • Ползване на зала
 • Портфолио със снимки от Академията

Таксата не покрива:

 • транспорт до лагера

*След записване се превежда капаро за запазване на мястото в размер на 120 лева, които не се възстановяват при отказване в последствие. Останалата част от сумата се заплаща до 1 седмица преди провеждането на академията.

Максималният брой участници в групата за провеждане на академия е 14!

За повече информация и записване се свържете с:

📧 info@jagadamba.bg

📞 0883596608

Краен срок за записване – 25 юли!

Академията се провежда при минимум 8 деца.

ОБРАТНИ ВРЪЗКИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ЗА НАШАТА РАБОТА

Благодарна съм, че Ви има…Това, че сте любимата част от лятото на един тийнейджър…говори достатъчно! Благодаря на всички!
СИЛВИЯ ИЛИЕВА
Родител
Децата ми участват редовно и сме впечатлени от положителната промяна у тях. Екипът е съставен от млади хора, отдадени на идеята да възпитават умения, които създават увереност и самостоятелност у подрастващите. Препоръчвам!
НИКОЛАЙ ЧАЛЪКОВ
Родител
Нещо смислено и полезно за всяко дете и тинейджър! Ваканцията на родители с деца е възхитителна! Горещо препоръчвам професионализма и алтернативните подходи на екипа на академията Джагадамба!!!
ГЕОРГИ ХИРИСТОВ
Благодаря ви за невероятното приключение, за топлото отношение към нашите деца. Аз съм майката на Вероника, която не спира да разказва с плам за преживяното.
КРАСИМИРА КУЛЕВА
Родител