ОБУЧЕНИЕ ЗА РАЗВИВАНЕ НА
МЕКИ УМЕНИЯ – КОМУНИКАЦИЯ И РАБОТА В ЕКИП

Меките умения се определят като комбинация от социални умения, комуникативни умения, черти на характера, нагласи, емоционална интелигентност, адаптивност и креативност, които помагат на човека да се адаптира в различни ситуации, да работи добре с другите, да постига целите си и да бъде удовлетворен.

Стига се до разбирането, че формирането на меки умения трябва да започне от най-ранна възраст, за да може детето да се развие като пълноценна личност. Най- същественото, което образованиетоможе да допринесе за развитието на детето, е да му помогне да развие тези умения и компетенции. Но училището по една или друга причина не успява. Затова създадохме Детска и тийн академия Jagadamba, където децата ще имат възможността да развият целият набор от меки умения, чрез които ще успеят да разгърнат потенциала си и да се чувставт все по-уверени в живота.

Play Video

КОМУНИКАЦИЯ И РАБОТА В ЕКИП

Умението да се комуникира добре е важно за изграждането на всяка личност. По време на академията децата ще научат как да бъдат открити, да изразяват себе си и лесно да се въвличат в разговор. Също така ще развият умения за активно слушане и разбиране на позицията на човека отсреща. Ще се научат да общуват със себе си, както и да разбират по- добре емоциите си, в следствие на което ще изградят нужните качества и умения да работят в екип и да общуват пълноценно с останалите.

Програмата цели да запознае децата с най-важните и необходими начини, методи и инструменти за разрешаване на разнообразни трудности и пречки по пътя на личната реализация. Животът е пълен с изпитания и трудности, за които винаги има решения! Заедно можем да ги намерим и приложим!

Най-същественото, което образованието може да допринесе за развитието на детето, е да му помогне да се ориентира към област, в която талантите му ще бъдат най-адекватни, където ще се чувства удовлетоворено и компететнтно. Умението за пълноценно общуване е ключово в намирането и развиването на силните страни. за да се развива пълноценно личността на детето.

Съчетано с красивата природа, сред къщичките в гората, с обновена обучителна зала, на 30 метра от брега на плажа, децата ще бъдат в красива и творческа среда, в която с лекота ще разгърнат себе си и потенциала си.

Обучението е съчетано с ежедневни уроци по сърф, които са тематично обвързани с меките умения и целите на обучението.

ТЕМИ НА АКАДЕМИЯТА

 • Как да работим в екип и какво е взаимопомощ
 • Емоционална интелигентност - как да овладеем себе си
 • Асертивната комуникация – да общуваме с уважение
 • Емпатия и ненасилствена комуникация
 • Формиране на навици за ежедневно отговорно поведение към заобикалящата ни среда, хората около нас и света, в който живеем.
 • Събуждане на естественото любопитство и вдъхновение от досега с красотата и хармонията в природата.

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

Преподаваме през най-иновативните методи. 

Децата работят в големи и малки групи, в които се подкрепят и се учат на комуникативност, толерантност, екипност и сътворчество. В програмата се включват различни тематични образователни игри, творчески занимания и физически активности като йога, бойни изкуства, кондиционен тренинг и други – внимателно подбрани и балансирани за подобряване физическата кондиция на децата и стимулиране на индивидуалните им творчески възможности. Всички дейности се провеждат от професионално квалифицирани инструктори, при използване на необходимите материали и екипировка.

Заниманията основно се провеждат на открито сред природата, както и в обучителна зала.

Всеки ден децата ще имат и сърф уроци.

ЕКИП ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
ПЕДАГОЗИ, АРТИСТИ И ОБУЧИТЕЛИ

Сред позитивната и приятелска среда, която нашият екип от професионалисти създава по време на академията, вашето дете ще може да открие и развие своите силни страни и да се научи да се изразява през изкуството, театаъра, тялото и да развие креативността си. Програмите се провеждат от педагози и тренери с дългогодишен стаж в работата с деца, които работят през най-иновативните педагогически подходи – по методите на обучение чрез преживяване, сугестопедия, игровизация, театър, изкуство и танц. Така подрастващите ще могат по най-лесния и ефективен начин да усъвършенстват себе си и да развият потенциала си.

ВОДЕЩИТЕ НА АКАДЕМИЯТА

нона куманова

НОНА КУМАНОВА

Педагог, Ментор по личностно развитие за деца, Арт-терапевт
Людмил-Венев-трейнър-Джагадамба-академия

ЛЮДМИЛ ВЕНЕВ

Обучител, Ментор на деца и младежи, Алпинист, Спортен коуч

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЛАГЕРЪТ?

За деца от 8 до 12 г. с любопитсво и интерес към знанието, природата, с любопитство към живота и мотивация за развиване и усъвършенстване.

КОГА?

Група от 10 до 14 деца на възраст 8–12 г.

от 15 – 20 юли, 2019 г.

КЪДЕ?

Хотел „Международен център Аркутино“.
Хотелът е перфектното място за  почивка сред природа, чист въздух на самия плаж Аркутино – едно от последните девствени места по Черноморието.

Местността „Аркутино“ се намира на Южното Черноморие и е част от природен резерват „Ропотамо”. Центърът е разположен на 150 метра от един от най-красивите български плажове, между златистите пясъчни дюни и прочутото крайморско езеро на водните лилии. От него се разкрива невероятна гледка към скалисти брегове, живописни заливи и горите на резервата. 

На 250 метра от Центъра се намира известното езеро с водните лилии (лагунното блато „Аркутино“) – ботанически резерват сред лонгозна гора. Има находища на водни лилии. В резервата има малко лагунно блато – Аркутино.

Уникалното съчетание на дивата природа, чистия въздух и морския бриз превръщат Международен център „Аркутино“ едно вълшебно място за отдих и пълноценна почивка.

Такаса участие: 630 лв.

Таксата за участие покрива:

 • Двама професионални обучители + помощник обучител
 • Пълен пансион в хотел Аркутино
 • Осигурено медицинско лице за целия престой
 • Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка, наем назала, наем на сърф всеки ден
 • Въжени елементи
 • Цялото обучение по модулите на Академията
 • Творчески ателиета
 • Здравословна домашно приготвена храна на шветска маса
 • Локален транспорт по време на програмата
 • Застраховка на детето
 • Ползване на зала
 • Портфолио със снимки от Академията

Таксата не покрива:

 • транспорт до лагера

*След записване се превежда капаро за запазване на мястото в размер на 120 лева, които не се възстановяват при отказване в последствие. Останалата част от сумата се заплаща до 1 седмица преди провеждането на академията.

Максималният брой участници в групата за провеждане на академия е 14!

За повече информация и записване се свържете с:

📧 info@jagadamba.bg

📞 0883596608

Краен срок за записване – 8 юли!

Академията се провежда при минимум 8 деца.

ОБРАТНИ ВРЪЗКИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ЗА НАШАТА РАБОТА

Здравейте, пише ви майката на Вероника, бих искала да изкажа своята благодарност и възхищение към това което правите! Дъщеря ми се върна заредена, вдъхновена, изпълнена с невероятни и положителни емоции! Откривам всеки ден, когато общувам с нея, нещо ново. Изразява се по-отговорно, влага не само мисъл, а я облича в загриженост! Смятам, че точно това е правилния път да се изградят здрави по дух и тяло, мислещи хора, с отношение и позиция, а именно: внимание, възпитание, добър личен пример, топлина и много любов от родителители разбира се допира, общуването и черпенето на опит и още добри примери от качествени хора, като Вас. Още веднъж, Благодаря ви!

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

Красимира Кулева

Родител

Бих искала да благодаря от името на нашето семейство за магията, която давате на децата ни! Иглика е като омагьосана от впечатленията, новите емоции и знания, които е придобила. Снощи се разплака, че всичко толкова бързо е свършило и й липсва. Затова Ели се принуди да й направи „кръгче на споделянето“ и двете потънаха в техния общ свят. Желая ви много успехи за в бъдеще, защото сте уникални и е щастие, децата ни да могат да се учат и творят с вас! Сърдечни поздрави!

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

Боряна Иванова

Родител

Благодарна съм, че Ви има…Това, че сте любимата част от лятото на един тийнейджър…говори достатъчно  Благодаря на всички 

доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

Силвия Илиева

Родител