детски-лагер-jagadamba_academy_меки-умения

ОБУЧЕНИЕ ЗА РАЗВИВАНЕ НА
МЕКИ УМЕНИЯ – ОТГОВОРНОСТ И РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ

Меките умения се определят като комбинация от социални умения, комуникативни умения, черти на характера, нагласи, емоционална интелигентност, адаптивност и креативност, които помагат на човека да се адаптира в различни ситуации, да работи добре с другите, да постига целите си и да бъде удовлетворен.

Стига се до разбирането, че формирането на меки умения трябва да започне от най-ранна възраст за да може детето да се развие като пълноценна личнот. Най- същественото, което образованиетоможе да допринесе за развитието на детето, е да му помогне да развие тези умения и компетенции. Но училището по една или друга причина не успява. Затова създадохме Детска и тийн академия Jagadamba, където децата ще имат възможността да развият целият набор от меки умения, чрез които ще успеят да разгърнат потенциала си и да се чувставт все по-уверени в живота.

ОТГОВОРНОСТ И РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ

Програмата  цели да запознае децата с ценностите движещи човек по неговия житейски път. За да бъде пълноценнен индивид, всеки трябва да осъзнае какво са ценностите. Човекът е толкова силен и способен, след като се научи как точно да използва потенциала си.

Програмата цели да запознае децата с най-важните  и необходими начини, методи и инструменти за разрешаване на разнообразни трудности и пречки по пътя на личната реализация. Животът е пълен с изпитания и трудности, за които винаги има решения! Заедно можем да ги намерим и приложим!

Най-същественото, което образованието може да допринесе за развитието на детето, е да му помогне да се ориентира към област, в която талантите му ще бъдат най-адекватни, където ще се чувства удовлетоворено и компететнтно. Умението за пълноценно общуване е ключово в намирането и развиването на силните, страни за да се развива пълноценно личността на детето.

Съчетано с красивата природа, с къща в гората, с нова обучителна зала, в близост до връх Ком, децата ще бъдат в красива и творческа среда, в която с лекота ще разгърнат себе си и потенциала си.

ТЕМИ НА АКАДЕМИЯТА

 • Ценностни системи – видове ценности (лични и колективни – обществени)
 • Всичко е свързано- „Светът и Аз” – причинно -следствените връзки
 • Развиване на сетивните умения – когнитивна „грамотност“
 • Развиване на концентрацията - Техники за концентрация
 • Формиране на навици за ежедневно отговорно поведение към заобикалящата ни среда, хората около нас и света, в който живеем.
 • Събуждане на естественото любопитство и вдъхновение от досега с красотата и хармонията в природата.

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

Преподаваме през най-иновативните методи. 

Децата работят в големи и малки групи, в които се подкрепят и се учат на комуникативност, толерантност, екипност и сътворчество. В програмата се включват различни игри и физически активности, като йога, бойни изкуства, кондиционен тренинг и други – внимателно подбрани и балансирани за подобряване физическата кондиция на децата и стимулиране на индивидуалните им творчески възможности. Всички дейности се провеждат от професионално квалифицирани инструктори, при използване на необходимите материали и екипировка.

Заниманията основно се провеждат на открито сред природата, както и в специално наета зала.

Всеки ден децата ще имат и сърф уроци.

ЕКИП ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
ПЕДАГОЗИ, АРТИСТИ И ОБУЧИТЕЛИ

Сред позитивната и приятелска среда, която нашият екип от професионалисти създава по време на академията, вашето дете ще може да открие и развие своите силни страни и да се научи да се изразява през изкуството, театаъра, тялото и да развие креативността си. Програмите се провеждат от педагози и тренери с дългогодишен стаж в работата с деца, които работят през най-иновативните педагогически подходи – по методите на обучение чрез преживяване, сугестопедия, игровизация, театър, изкуство и танц. Така подрастващите ще могат по най-лесния и ефективен начин да усъвършенстват себе си и да развият потенциала си.

ВОДЕЩИТЕ НА АКАДЕМИЯ

нона куманова

НОНА КУМАНОВА

Педагог, Ментор по личностно развитие за деца, Арт-терапевт
аксим-тихолов-jagadamba-academy

МАКСИМ ТИХОЛОВ

Обучител, Докторант по реторика и публична реч, Ментор

ГОТВАЧЪТ

Ердинч Кускусчиев – на кратко Еди. 🙂

С 12 години опит в кулинарията. Опитът ми като суши майстор, като готвач във веганска кухня, и най-вече приготвяйки детска кухня, ме научи колко важно е отношение на готвача към храната и процеса на готвене… Важно е храната да е “спокойна”, “напяна” и “радостна“! Така тя носи добри енергия и дава сили… За мен готвенето е философия, изкуство, начин да изразя себе си и специалното си отношение към приятелите, за които приготвям храна! 🙂

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЛАГЕРЪТ?

За деца от 8 до 12 г. с любопитсво и интерес към знанието, природата, с любопитство към живота и мотивация за развиване и усъвършенстване.

КОГА?

Група от 10 до 14 деца на възраст 8–12 г.

от 29 юли до 3 август, 2019 г.

КЪДЕ?

Творческа къща, Петрохан

Такаса участие: 630 лв.

Таксата за участие покрива:

 • Двама професионални обучители + помощник обучител
 • Пълен пансион в Творческа къща Петрохан
 • Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка
 • Въжени елементи
 • Цялото обучение по модулите на Академията
 • Творчески ателиета
 • Здравословна домашно приготвена вегетарианска храна
 • Локален транспорт по време на програмата
 • Застраховка на детето
 • Ползване на зала
 • Портфолио със снимки от Академията

Таксата не покрива:

 • транспорт до лагера

*След записване се превежда капаро за запазване на мястото в размер на 120 лева, които не се възстановяват при отказване в последствие. Останалата част от сумата се заплаща до 1 седмица преди провеждането на академията.

Максималният брой участници в групата за провеждане на академия е 14!

За повече информация и записване се свържете с:

📧 info@jagadamba.bg

📞 0883596608

Краен срок за записване – 22 юли!

Академията се провежда при минимум 8 деца

ОБРАТНИ ВРЪЗКИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ЗА НАШАТА РАБОТА

Здравейте, пише ви майката на Вероника, бих искала да изкажа своята благодарност и възхищение към това което правите! Дъщеря ми се върна заредена, вдъхновена, изпълнена с невероятни и положителни емоции! Откривам всеки ден, когато общувам с нея, нещо ново. Изразява се по-отговорно, влага не само мисъл, а я облича в загриженост! Смятам, че точно това е правилния път да се изградят здрави по дух и тяло, мислещи хора, с отношение и позиция, а именно: внимание, възпитание, добър личен пример, топлина и много любов от родителители разбира се допира, общуването и черпенето на опит и още добри примери от качествени хора, като Вас. Още веднъж, Благодаря ви!

 
доволен-родител-летни-лагери-jagadamba-academy

КРАСИМИРА КУЛЕВ

Родител

Децата ми участват редовно и сме впечатлени от положителната промяна у тях. Екипът е съставен от млади хора, отдадени на идеята да възпитават умения, които създават увереност и самостоятелност у подрастващите. Препоръчвам!

jagadamba-детски-лагер-родител

НИКОЛАЙ ЧАЛЪКОВ

Родител

Невероятно приключение, наситено с елементи на креативност, себепознание, свързаност със семейството!
Много топлина и хармония взехме със себе си и си ги запазихме  

СИЛВИЯ ХРИСТОВА

Родител