За нас 2019-06-06T12:37:29+00:00

Нашата мисия

МИСИЯ И ЦЕННОСТИ

Jagadamba е обучителна организация, чиято насоченост е към деца между 4 и 16 год. възраст, като в нашите академии поставяме фокуса върху развиването на знания, умения и навици, които отсъстват в училищната подготовка. Чрез нашите програми подпомагаме децата и подрастващите да развият компетенции за това как да бъдат подготвени за живота и да открият и развиват силните си страни. Това става като се учат как да боравят с емоциите си, как да общуват пълноценно с останалите, как да развият правилно отношение към телата си да обикнат контакта с природата. Ние се стремим да ги вдъхновим да изградят навици, водещи към себепознание, самоусъвършенстване и любов към природата. Това води до полагането на основите на хармоничен и здравословен начин на живот, изпълнен с интерес и любопитство към познанието.

За да постигнем най-добри резултати в работата си, ние сме събрали екип от професионалисти, утвърдени в различни области с дългогодишен опит в работатa с деца. Трейнърите в екипа ни (5-ма на брой) живеем мечтите си и предаваме на децата любовта ни към природата и познанието чрез игри, приказки и преживявания. По време на академиите на Джагадамба, децата и тийнейджърите се впускат в едно пътешествие към самите себе си, откривайки и разгръщайки своите силни страни и таланти.

Нашата мисия е да вдъхновим децата да преоткрият себе си и ученето сред природата, възпитавайки здравословни навици и дейности ангажиращи тялото и въображението им.

Програмите на Джагадамба са базирани на най-съвременните методи от неформалното образование – холистичния подход, развиващ множествената интелигентност у детето. Всичко това по методите на учене чрез преживяване, сугестопедия, импровизационен и сетивен театър, „outdoor“ занимания и здравословен начин на живот.

За да провокираме изявата и потенциала на всеки млад човек, ние използваме средствата на играта, театъра, арт-терапията, йогата и планинските и водни спортове. Всичко това сред природата – мястото на нашите активности.  

Участниците придобиват знания и умения, развиват ценности и навици, необходими за личностната им реализация по темите:

  • Ефективно общуване със себе си и другите
  • Емоционална интелигентност
  • Креативност, творчество, импровизация
  • Здравословен начин на живот
  • Грижа за тонуса и тялото 
  • Боравене с техники за медитация и концентрация

По време на академиите Джагадамба съчетаваме природа и приказка в едно. Чрез силата на приказките и древните митове, децата се впускат в едно приключение в света на себепознанието и магическата природа. С децата работи екип от префесионалисти с различна експертиза – педагог, арт-педагог, спортен коуч, тренер по комуникационни умения, ментор по личностно развитие и йога инструктор за деца и тийнейджъри. Те вдъхновяват и водят младите в процесите на развиването на всички тези качества, като всеки участник преживява лично и прилага на практика наученото.

НАШИЯТ ЕКИП

martina_veleva_мартина_велева_личностно_развотие_обучител_педагог_джагадамба_jagadamba_академия

Мартина Велева

Основател, Обучител

нона куманова

Нона Куманова

Обучител, Арт Терапевт

Максим Тихолов

Обучител, Реторика

Людмил-Венев-трейнър-Джагадамба-академия

Людмил Венев

Обучител, Спортен коуч

Vladina_Veleva-manager_kids_camps

Владина Велева

Координатор

Еди

Готвач