Младежка академия „Ненасилствена комуникация“ 28 август – 2 септември

ОБУЧЕНИЕ ЗА РАЗВИВАНЕ НА
МЕКИ УМЕНИЯ

 

Умението да се общува добре е важно заизграждането на всяка личност. Ненасилствена комуникация е практически метод, създаден от американския психолог д-р Маршал Розенберг, разработен в най-добрите традиции на хуманистичната психология. Може да се каже, че е и начин на живот, чиито корени идват от философията на Махатма Ганди за ненасилие.

По време на обучението ще използваме модела за общуване на ненасилствената комуникация, който е базиран на сътрудничество, съзнателни избори и взаимно разбиране. Негова цел е да повиши способността за съпричастност, състрадание към другите.

Методът се базира върху преформулиране на начина, по който се изразяваме и по който изслушваме чрез фокусиране на съзнанието върху наблюдението, чувствата, потребностите и молбите. Обучените в Ненасилствена комуникация развиват способност да правят внимателни наблюдения и без да дават оценки и да поставят диагнози – да определят поведенията и обстоятелствата, които оказват влияние върху тях.

Прочетете подробното описание на програмата тук: Тийн академия Ненасилствена комуникация, 28 август-2 сптември

ЕФЕКТИВНО ОБЩУВАНЕ
СЪС СЕБЕ СИ И С ДРУГИТЕ

По време на академията, младежите ще развият умения да се вслушват в собствените си вътрешни потребности и в потребностите на другите. Ще развият умения да идентифицират и ясно да изразяват своите искания в даден момент. Как да общуват със себе си и с другите максимално искрено и свободно.

 

Ненасилствената комуникация поражда уважение, внимание, емпатия и провокира взаимен стремеж към общуване, освободено от агресия. Сред позитивната и приятелска среда, която нашият екип от професионалисти създава, младежите ще открият и развият своите силни страни по отношение на ефективното и осъзнато общуване.

Тук може да видите подробното описание на програмата:

 

 

 

ДЕТАЙЛИ ЗА АКАДЕМИЯТА, КОГА И
КЪДЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДА?

Настаняването на младежите ще бъде на палатки в Горси център Чатъма. Горски център Чатъма, яз. Голям Беглик се намира в едноименната защитена местност, на западния бряг на язовир „Голям Беглик“. Създаден е в резултат от сътрудничество между сдружение „Байкария“ и горско стопанство „Беглика“, а целта му е да функционира като място за обучения, природоопазващи инициативи, демонстриране на практики за устойчиво развитие и туризъм.

Центърът се състои от седем масивни постройки, които в миналото са били използвани за нуждите на горското стопанство и до началото на 80-те години са били част от лесничейство Чатъма„. Следва почти тридесет годишен период на постепенна разруха и през 2010г в рамките на проект, реализиран от сдружение „Байкария“, постройките са възстановени и оборудвани. Инсталирани са системи за подгряване на вода и производство на електроенергия от слънцето. Тук може да видите точното местоположение на картата.

ХРАНА

Храната се приготвя от чисти продукти, набавени предимно от региона. Менюто е вегетарианско и приготвено с любов – балансирано и богато на витамини, въглехидрати, фибри и минерали от нашия прекрасен готвач Еди – Домашна кухня Ердинче.

 

Група от 8 до 12 младежи на възраст 13–18г.

Таксата за участие в академията е 475 лева на
дете и покрива:

 • Двама професионални обучители, педагози + помощник обучител
 • Пълен пансион в палатков лагер
 • Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка
 • Наем на каяци
 • Наем на колела
 • Въжена градина
 • Практики по йога за деца
 • Цялото обучение по модулите на Академията
 • Творчески ателиета
 • Здравословна домашно приготвена вегетарианска храна
 • Такси за посещение на природни обекти, пещери, алписки тролей, обсерватории
 • Локален транспорт по време на програмата
 • Застраховка на детето
 • Ползване на зала
 • Портфолио със снимки от Академията
 • Бланка за менторство за родителите

ОТСТЪПКИ

– 5 % Аз и приятел
– 10 % второ дете от семейство

След записване в академията се заплащат 80 лева капаро (които не се възстановяват при отказване в последствие).

Минималният брой участници в групата за провеждане на академията е 8!

За повече информация и записване се свържете с:
info@jagadamba.bg
0894 20 77 80

Comments are closed